3 Ağustos 2009 Pazartesi

Gündemden Kısa Kısa #3


  • Evet yine bir fırsatını bulup nete girmeyi başardık. Son günlerde yine Nba gündemini fazlasıyla meşgul eden hamleler takaslar gerçekleşti. Kısaca bu hamlelere göz atalım..
  • Öncelikle en ilgi çekici haberle başlayalım. Chandler-Okafor takası.. İki takım pivotlarını takas etti. Ben bu takasta Bobcats cephesini daha avantajlı görüyorum. Okafor Larry Brown'un sistemine bir türlü ayak uyduramadı ve pota altında kaçak dövüşen bir performans sergiledi. Chandler gibi sertlikten kaçmayan ve tuttuğunu kopatran bir pivot tam aradıkları türden biri. Üstelik 2 yıllık kontratı kalmış olması da aşının tutmaması halinde bir avantaj. Bir diğer konu ise Chandler'ın hücum performansı olacak. Hücumu fazlasıyla kısıtlı bir basketbolcu. Paul ile kariyerinde gösterdiği aşamayı Bobcats'te sürdüremeyebilir. Okafor bir şekilde hücumda Paul sayesinde iş yapabilecektir. Savunma konusunda Bobcats'in kendisinden istediği sert savunmayı uygulayamasa da yardım savunması konusunda Hornets'te fazlasıyla iş yapacaktır.
  • Yazın en çok merak edilen konularından biri de Odom mevzusu idi.. Sonunda takımında kaldı Lamar Odom. Kendisine önerilen tekliflere bir türlü sıcak bakmayan Odom yakın zamanda Portland ve özellikle Heat'in yakın takibine girmişti. Ancak Kupchak 4 yıl 33 milyon karşılığı oyuncusunu ikna ederek takımda tutmuş.
  • Gooden, Mavericks ile anlaşmış bir yıllığına. Texas'ı sevdi Gooden ancak bu yıl Texas'ın farklı bir ekibinde forma giyecek. Tek sorun Nowitzki-Gooden uzun rotasyonu ile savunma konusunda yaşanabilecek durumlar. Dallas bunun yanı sıra Tim Thomas'ı da kadrosuna katmış.
  • Toronto yine yaz döneminin en hareketli takımlarından biri. İki hamle var şu an için ve yapılan bu iki hamlede takımın Avrupalı kimliğini daha da derinleştirdi. Nesterovic yıllık 2 milyon dolar karşılığı anlaşmış. Rotasyonda süre alabilecek ve önemli işler yapabilecek bir uzun. Son olarak Golden State ile takasa girilmiş ve Marco Belinelli karşılığı D.George takas edilmiş. Belinelli Warriors rotasyonunda fazla şans bulamamıştı ki bunda Nelson'un garip tercihlerinin de etkisi var. Toronto gibi bir takımda yabancılık çekmeden kendi performansını yakalayabilir. Oldukça iyi bir hamle yapmış gibi gözüküyor Colangelo.
  • Son olarak bir yıllığına yeni takımları ile anlaşan oyunculara bakalım. Marcus Williams Grizzlies ile anlaşmış. Zamanında Kidd'in varisi olarak gösteriliyordu... Hornets kadrosuna Ike Dıogu'yu katmış... Ersan'ın takımı Milwaukee Bucks, H.Warrick ile anlaşma sağlamış..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...