18 Eylül 2010 Cumartesi

2011 MVP Adayları

Her sezonun başından başlar MVP, MIP ve ROY ödülleri tartışmaları. Rotasyon, takım falan görmeden yorum yapılabilen nadir ödüllerdir çünkü bunlar. Elbette sahadaki performanslarını görmeden değerlendirmek zor ama sezon başlamadan bir bakalım normal sezonun muhtemel en değerli oyuncusuna.



Kevin Durant

Thunder, geçen yıl çok genç ve pivot pozisyonunda çok sıkıntı çeken bir kadroyla, müthiş bir mücadele örneği sergileyerek Batı'da Play-Off yapmıştı. Daha sonraysa Lakers'a uyandırıcı görevi gören bir seri geçirmişler ve elenirken Lakers'ı çok zorlamışlardı. Bu yıl pivot pozisyonunda daha rahatlar ve tecrubesizliklerini ortadan attılar. o halde Batı'da zirve mücadelesinde olmamaları için bir sebep var mı? Hiç sanmıyorum. Durant'in, Dünya Şampiyonası'ndaki müthiş performansı da lig için bir işaret. Geçen yılki gibi bir bireysel performansın üstüne takımına da Batı'da zirve mücadelesi yapacak bir Durant ödül için çok büyük bir aday olacaktır.

Kobe Bryant

Bu ödülü ilk kez 2008'de kazanan ve sonraki iki sezon bu ilk ödülün yanına iki de Finallerin En Değerli Oyuncusu ödülü koyan Kobe Bryant, yıllardır olduğu gibi MVP için en önemli adaylardan biri. Zira sonunda sakatlıklarından birinden olduğu ameliyatla kurtulan Kobe'nin bireysel performansında düşme olmayacaktır. Lakers'ın her zamanki Batı'da zirve için en büyük aday olduğunu düşünürsek Kobe'nin adaylığı kimseyi şaşırtmıyor.
Dwayne Wade V LeBron James
Heat'in Big Three'yi kurmasıyla beraber Doğu'nun hatta NBA birinciliğinin en büyük adayı olmasından sonra bu takımdan da bir MVP adayı çıkacağı nerdeyse kesin gibi. Chris Bosh'ın bu isimlere göre daha geri planda olacağını düşünürsek Wade'in mi yoksa LeBron'un mu bireysel anlamda bu takımın en iyisi olacağı sorusu kalıyor geriye. Şahsi kanaatim, LBJ'nin eleştiriler karşısında kasarak normal sezonda ön planda olacağı ama Play-Off'ta Wade'in daha önde olacağı şeklinde. Bu yüzden ikisini de MVP için büyük birer aday olarak görmüyorum. Zira LeBron bu sezona son iki sezonun MVP'si olarak başlıyor ve arka arkaya üçleyip bir üst sınıfa geçirileceğine pek ihtimal vermiyorum. Özellikle bütün yaz söylenenlerden sonra.

Carlos Boozer

Bulls, Hinrich-Gordon-Deng-Thomas-Wallace beşiyle başladığı sezondan sonra ilk kez Doğu'da zirveye aday olarak gösteriliyor. Sonlarının o ekibe benzememesini umuyoruz elbette. Bu sefer kontrat verdikleri isim Carlos Boozer. Son birkaç yıldır mükemmel oyunuyla Jazz'a hemen her sene Batı'da zirve mücadelesi yaptıran ve All-Star adayı olan Boozer bu kez Bulls'u MJ'li döneminden sonra tekrar şampiyonluk mücadelesine sokmaya çalışacak. Yıllardır Heatt, Celtics gibi isimlerle ilk turlarda yaptıkları mücadeleleri -biri hariç- kazanamamalarının en büyük sebebi o anda topu eline alacak gerçek ismin olmayışıydı büyük ihtimalle. Bu kez o isim Boozer. Bulls'un tepelerde dolanacağı bir normal sezonun sonunda adı MVP adayları arasında geçecektir.


Steve Nash - Dirk Nowiztki

Uzun zamandır her sezon başında MVP adayı olarak gösterebileceğimiz iki beyaz için işler bu sezonda pek farklı değil. Steve Nash, Hidayet'in gelmesiyle elinde daha az top tutacak ve kendini Play-Off'a hazırlayacak gibi duruyor ama Nash bu, fikirlerimizi terse yatırabilir geçen sezon yaptığı gibi. Dirk de bildiğimiz Dirk zaten. Mavericks, Play-Off'ta nolursa olsun yine Batı'da zirve aday Kidd, Butler gibi oyuncuları barındıran kadrosuyla. Normal sezonun en başarılı takımı olurlarsa takımını oraya taşımış bir Dirk Nowiztki ödülü alabilir.

Rajon Rondo

Geldik hiç inanmadığım 3 adaya. Aslında Rondo'nun geçen yıl yapabildiklerini gördükten sonra, normal sezonda uyayacak bir yaşlılar ordusunun lideri olacağı ve bu sayede ön plana çıkabileceği düşünülebilir. Ama Celtics'in normal sezonda Doğu zirvesine oynama ihtimali bana göre çok az. Perkins dönene kadar pivot pozisyonunda Shaq, JO gibi yaşlılar ve çaylak Semih'le idare edecekler. Bu yüzden işi pek zorlamayıp Heat, Magic ve Bulls'u biraz geriden takip edeceklerini ve Play-Off'ta tüm güçleriyle saldıracaklarını düşünüyorum. Durumları özellikle 2006 Heat'ine benziyor. Bu yüzden Rondo önemli bir MVP adayı değil.

Dwight Howard

Magic hala Doğu'da zirvenin en büyük adaylarından biri ve o hala MVP için büyük bir aday değil. Zira artık sadece istatistiklere bakılarak verilen DPOY'u götürdüğünden 2. bir ödül için büyük bir aday olmuyor. Yine DPOY'un en büyük adayı ve yine MVP'nin büyük bir adayı değil.


Carmelo Anthony

O kadar karmaşık bir yaz geçirdi ki... Dolaşan söylentilerin yarısı sezona Nuggets formasıyla başlamayacağı diğer yarısıysa All-Star arasından sonrasında takas edileceği yönündeydi. Sonunda kendisi de konuşarak kafaları iyice karıştırdı. Geleceği belirsiz, bu yüzden ne yapacağı da belirsiz. Sezonu Nuggets'ta tamamlarsa bu olaylar performansına etki edecektir büyük ihtimalle. Sezon sonunda Nuggets'ta olmayacaksa zaten MVP adayı olmasını beklemez birçok kişi. Bu yıl boyunca en çok konuşulacak isim Melo olacak gibi görünüyor.

Toplam olarak 9 adaydan bahsetmişim. Elbette sene sonu geldiğinde bu 9 adayın sadece 3-4 tanesi aday olarak gösterilecektir. Üzerlerine bi 10. isim mi? Biraz apaçilik yapmak gerekirse Tyreke Evans derim. Ama kalkıp da sınava hazırlandığım sene ödül alırsa ABD'ye gider ağzını burnunu kırarım.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...