12 Eylül 2010 Pazar

Gazozuna Maç


İspanya ile Arjantin arasındaki mücadele az önce tamamlandı. Maç devam ederken spiker İsmail Şenol ''Fiba Dünya şampiyonası 5.lik maçı tabiri caizse gazozuna maç...'' demişti. Evet belki gazozuna maç ama turnuvanın en güzel maçlarından birini izledik az önce. En azından izleyenler şanslıydı.

Son Dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya ile Fiba sıralamasında ilk sırada yer alan büyük turnuvaların takımı Arjantin karşılaşıyor. İki ülkeninde basketbol ekolü olması ve Arjantin forması altında oynayan çoğu oyuncunun bir dönem yolunun İspanya'dan geçtiği de düşünüldüğünde kalite açısından birbirine çok benzeyen rakabetçi iki takım karşı karşıya geldi.

Maça İspanya çok tutuk başlarken Prigioni ve Delfino'nun dış şutları ile Arjantin yavaştan farkı açmaya başladı. Maç o an zevksizdi evet ama ikinci devre ile beraber bambaşka bir heyecan ve maç izledik. Arjantin bir ara farkı 25 sayıya kadar çıkarttı. Maç çoktan bitmiş gibiydi. İlk yarıda hiç oyunda olmayan San Emeterio ikinci yarıya öyle bir giriş yaptı ki hem İspanya umutlandı hemde Rudy'nin de bireysel performansıyla İspanya müthiş bir seri yakaladı ve farkı 4 sayıya kadar çekti. 25 sayıdan gelen İspanya'nın bunu yaparken en önemli özelliği doğru basketbolu oynamasıydı.

Son çeyrek baklavanın üzerindeki dondurma gibiydi. İki takım da düzenli ve doğru basketbol oynadı. Müthiş hücum ve savunma performanslarına şahit olduk. Maçta ivme sürekli değişti. Scola son çeyrekte dümeni eline aldı ve Arjantin'in geri düşmesini önledi. Bu arada unutmadan bahsedelim şu müthiş maçta İspanya bir kez olsun öne geçemedi. Son hücumlarda istediği şutları bulamayan İspanya maçı kaybeden taraf oldu ama basketbolları ayakta alkışlandı. Kendimizi de bu maçla finale hazırlamış olduk... Akşam da milli takımımız umarım bizleri böyle heyecanlandırır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...