13 Eylül 2010 Pazartesi

Finalin Ardından Bireysel Ödüller&İstatistikler


Bizim takım oyununa dayanan oyunumuzla aldığımız peşisıra galibiyetlerimiz yüzünden olsa gerek, bireysel istatistikler hiç dikkatimi çekmedi bu şampiyonada. Yine de bakmadan dahi kimin nerede lider olduğunu az çok kestirebiliyor insan.

Sayı kategorisinde Arjantin'i 5. yapan Scola zirvede. Rockets'ın uzun forveti 27.1 sayı ortalamayla muazzam bir şampiyona geçirdi gerçekten. İkinci sırada 2. tura çıkma başarısını gösterirken Fransa ve Yunanistan'ı tabiri caizse göt eden Yeni Zelenda'nın yıldızı Kirk Penny var. 24.7 sayı ortalamasıyla şampiyonayı bitiren oyuncuyu özellikle olağanüstü bir son 4 performansı gösteren Kevin Durant izliyor, 22.8 ile. Arjantinli Delfino ve Çinli Jianlian bu üçlüyü takip eden isimler. Bizim bu konuda en iyimizse 13.4 sayı ortalamayla oynayan, 23. sıradaki Ersan İlyasova.

Ribaund kategorisinde Çin'i 2. tura taşıyan Yi Jianlian 10 ribaund ortalamayı geçen tek oyuncu olarak zirvede. Onu Doğu'dan 2 isim olan Hamed Ehadadi ve Zaid Abbas takip ediyor. Arjantin'in yıldızı Scola burada da ilk 5 içine girmeyi başarırken şampiyon ABD'nin zorunlu pivotu Odom 5. sırada. onu takip eden isim 7.6 ribaund ortalamayla Türkiye'nin yıldızı Ersan İlyasova.

Asist kategorisinde ilk iki sırayı Güney Amerikalılar paylaşmış. Arjantinli Pablo Prigioni ve Brezilyalı Marcelo Huertas'ı takip eden isim yarı finalde asistleriyle başımızı çok ağrıtan Milos Teodosic. Yarı finalde müthiş asistleriyle dikkat çeken Kerem Tunçeri ise 11. sırada yer alarak turnuvanın bu istatistik dalında takım birincisi.

Blok kategorisindeyse turnavaya gruplarda veda eden iki oyuncu ilk sıralarda. Fildişi Sahili oyuncusu Mamodou Lamizana 3.2 gibi üst düzey bir ortalamayla oynarken onu takip eden İranlı Ehadadi'nin ortalaması ise 2.6. İspanya'nın pivotu Marc Gasol 2.3 blok ortalamayla oynarken sıralamanın ilk 5 oyuncusu içerisinde 9 maç oynamış tek isim olarak dikkat çekiyor. 1.1 ortalamayla 8. sıradaki Mmer Aşık ve ABD'nin en başarılısı Rudy Gay de listede dikkat çeken isimler.

Top çalma kategorisinin il 3 sırasındaysa mücadeleleri gruplarla sınırlı kalmış oyuncular bulunyor. İranlı Naenini, Lübnanlı Mahmoud ve Fildişi Sahili oyuncusu Diebate'yi takip eden isimse 4. sıradaki milli oyuncumuz Sinan Güler. İki Arjantinli Prigioni ve Delfino da 5. sırayı paylaşıyorlar.

Zaid Abbas'ın %64 gibi harika bir yüzdeyle zirvede olduğu şut yüzdesi sıralamasında dikkat çeken birkaç isim var. 3. sıradaki Marc Gasol, ilk ikideki rakiplerinin neredeyse ikişer katı şut deneyerek bu sıraya gelirken, hem %56 gibi bir yüzdeyle şut atıp hem de turnuvanın sayı kralı olan Scola ve genellikle dışarıdan oynayan Kevin Durant takdir edilesi isimler.

Turnuvanın MVP'si hiç sürpriz olmazken eleme turlarında harika oynayan Kevin Durant genç yaşında bu ödülü alarak çoğu oyuncuya nasip olmayacak bir olayı yaşadı. Turnuvanın en iyi beşi de herkesi memnun etti: Teodosic, Hidayet, Kleiza, Durant ve Scola'dan oluşan en iyi beşte Gasol, Nowiztki, Ginobili, Parker gibi bekleyebileceğimiz adamlar şampiyonada olmasalar da mükemmel bir şampiyonanın sonuna çok yakışan bir en iyi beş seçimi oldu.

En iyi savunmacı ödülü Ömer Onan'a, En iyi 6. adam ödülü de Semih Erden'e gitsin benden (:

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...