3 Ekim 2010 Pazar

Dinazorların Çağı Bitti


Zamanında Carter'ın yok pahasına gidişinden sonra takıma gelen bir diğer süper yıldız Bosh'ta kontrat süresinin sona ermesinin ardından takımında kalmadı. Toronto seyircisi yine hüzünlü bir yaz geçirmiş oldu. Belki Hidayet'in takımdan ayrılmasını bir mutluluk kaynağı olarak görebilirler ama emin olsunlar biz de olaya mutlulukla bakıyoruz.

Sezon içinde zaten fazlasıyla çalkantılı dönemler geçiren ve coach'lığından sonuna kadar şüphe edeceğimiz Triano'nun yönetimi ile birşeyler yapma çabasında olan Raptors'un play-off vizesini kaybetmesinin ardından Bosh'un takımdan ayrılacağına garanti gözüyle bakılıyordu. Aslında burada suç birazda Colangelo'nun. Bir türlü onun etrafında şekillendireceği bir kadroyu kuramadı. Hidayet'e verilen kontrat da dahil olmak üzere bir çok garipsenecek kontrat verdi. Yani Raptors dönemi onun kariyeri açısından üst seviye bir iş olarak sonuçlanmadı.

Bosh'un yok pahasına gitmesinin ardından Hedo ve Calderon'u da takımdan yollayabilmek için bir takas planlandı. Ancak son anda Jordan'ın takası veto etmesi ile Calderon takımda kalırken takas Hedo&Barbosa üzerine oldu. Hidayet'in geçtiğimiz sezon çok kötü bir performans sergilediği doğru ancak başındaki coach'ın da burada büyük suçu vardır.


Şimdi Amir Johnson'a verilecek cidden komik bir kontratla başlıyoruz. Bosh'un ayrılmasından sonra Johnson'a 5 yıl 34 milyon dolarlık bir anlaşma sundular. Peki sonuç ne oldu Colangelo Johnson ailesinin yaşamını garantiye almış oldu bu kontratla. Amir Johnson'u Detroit dönemlerinden beğenirim. Fırsatçı ve savaşçı bir oyuncuydu ancak istatistiksel bakımdan ortalamaları çok düşük bir adama bu kontratı vermek bol keseden para saçmaktan başka bir şey değildir.

Biraz da Barbosa'dan bahsedelim. Hidayet takasında takıma kim dahil olsa sevinebilecek durumdaydı Toronto seyirisi. Barbosa'nın gelişi de onlar adına güzel bir hamle oldu aslında. Gerek ilk beş başlayıp sorumluluk alabilir gerekse benchten gelip Suns'ta yaptığı gibi oyuna aktive olabilen biri bu takım için önemlidir. Ancak Barbosa'nın gelişi ile geçen sezon yaptığı çıkışla beğeni toplayan DeRozan'ın süreleri kısalmaz.

Geçtiğimiz sezonu Olympiakos'ta tamamlayan Kleiza ile de anlaşan Raptors Bosh'tan sonra en azıdan uzun rotasyonunu da kontrol altına almaya çalışıyor. Avrupa basketbolunda geçtiğimiz sezon yıldız olan Kleiza iki sezon önce Denver'da da benchten gelerek önemli işler yapıyordu. Yani formunu sürdürmesi halinde her türlü Raptors'a katkı sağlayabilecek bir oyuncu.

Pg - Calderon / Jack
Sg - DeRozan / Barbosa
Sf - Kleiza / Weems
Pf - Johnson / Andersen / Davis
C - Bargnani / Aliabi / Dorsey

Kadroya bakacak olursak Raptors'un hiç bir oyuncusu belli bir seviyeyi atlayabilmiş oyuncu değil. Belki Calderon olabilir ama onun da belki sezon içinde bir takasla takımdan gönderilmesini bekliyorum. Bargnani'nin 4'ten kırma 5 oynatılma ısrarları sürerse pota altında bol bol tecavüze uğrayabilirler. Buna rağmen skorerlerin en azından şu takıma göre iyi olması sezon içinde fazladan 4-5 galibiyet getirebilir. Ancak şu kadrosuyla gelecek sezon çok umutlanmamaları gerekecek elbette özellikle...

2 yorum:

kurkoc dedi ki...

Marco Belinelli New Orleans için oynayacak bu sezon.Burada Toronto kadrosuna yazılmış.Belirteyim dedim.

Kaan Mert dedi ki...

sağolasın. gözden kaçırmışız onu =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...