7 Ekim 2010 Perşembe

Şampiyonluk Büyüsü


2009'da Hidayet'in de katkılarıyla finale kadar yükselen Magic'de geçtiğimiz yaz Hedo takımdan ayrılırken Carter takıma katılan isimdi ve bu sefer hedefler daha yüksekti. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve doğu finaline kadar çok çok rahat gelmelerine karşın karşılarına Celtics gibi bir ekip çıkınca sudan çıkmış balığa döndüler.

Orlando'nun artık şampiyonluk istediği herkesçe biliniyor. Celtics'ten sonra Doğu'da LeBron'un da takımdan ayrılacağı kesinken mutlak güç olmayı bekliyorlardı ancak Heat'in üçlü koalisyonu kurması onların bu planlarını bozdu ve şimdi final için zorlu bir Doğu Konferansı'ndan geçmeleri gerekiyor. Aslında buna inceden de tepkililer. Nba Medya Günü'nde gerek Carter gerek Stan Van Gundy ve gerek Gm Otis Smith Miami'nin kağıt üzerinde üstün olduğunu esas oyunun parkede oynanacağını söyleyerek maydan okudular.

Şimdi bu yaz ne yaptı Magic? Öncelikle geçen yıl Hidayet'i kontrat bitiminde takımda tutamamışlardı. Bu sezon da Reddick ve Barnes gibi rotasyonda katkı sağlayan önemli oyuncuların kontrat senesiydi. Bu iki oyuncu il anlaşılacak mı yoksa takımdan ayrılacaklar mı merak konusuydu. Özellikle takıma Miami'den Q.Rich'in katılması ve Bulls'un Reddick'e çok ciddi bir teklifle gitmesi Reddick'in takımda kalma ihtimalini azaltıyordu. Üstüne Magic'in salary cap sınırında olması ve Reddick'e ödeyeceği kontratın aynısını da Nba Yönetimine ödeyeceği için parasal açıdan da sorun olarak gözüküyordu ancak herşeye rağmen Reddick takımda tutuldu. Barnes konusunda ise takım o kadar da ısrarı olmadı ve Barnes Lakers'ın yolunu tuttu.


Takıma gelen isimlere bakacak olursak guard rotasyonuna Duhon geldi. Kadroda zaten Nelson ve J-Will vardı. Üstüne bir de Duhon'u almak mantıksız olabilir ama kendi şutunu yaratabilmesi ve dış şutlarıyla Magic hücumlarına da alternatif üretebilecek kapasitede olması onun artı yönleri. Magic'in şutörleri yücelten sisteminde Richardson'un da sorun çekeceğini sanmıyorum. Richardson ayrıca takımda her türlü role de ayak uyduracak birisi. Yeri gelir savunma yapar yeri gelir ribaunt alır yeri gelir hücumda etkili olur.

Pg - Nelson / Duhon / J-Will
Sg - Carter / Reddick
Sf - Pietrus / Q-Rich
Pf - Lewis / Anderson / Bass
C - Howard / Gortat

Evet artık Orlando için dediğim gibi şampiyonluk baş hedef ancak hücumda Howard artı dört kısa kimi zaman ters tepebiliyor. Zaman zaman hücumda çeşitli varyasyonlara da girmeleri şart. Miami'ye karşı iddialı açıklamalarda bulundular ve şampiyonluk için oldukça iddialı açıklamalarda bulundular. Şimdi herkes merakla sahada neler yapabileceklerini merak ediyor, bekliyor. Aslında kadroya da bakacak olursak hemen hemen her pozisyonda gerek ilk beş gerekse benchten gelecek isim anlamında kaliteli isimler var ve Doğu'da yine başa güreşen takımlardan biri olacaktır Magic.

2 yorum:

Mehmet Dinler dedi ki...

Lewis 3 oynayacaktı sanırım, 4 kısadan vazgeçtiklerine dair bişeyler okumuştum.

Kaan Mert dedi ki...

4 kısadan vazgeçmek onları daha da zorlar gibime geliyor ama bakalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...