8 Aralık 2010 Çarşamba

Nba'de Bugün - 07.12.2010


* Sezona doludizgin devam eden Dallas dün gece evide ağırladığı Golden State'e karşı da zorlanmasına rağmen kazanmayı bildi ve üst üste 10.galibiyetini elde etti. Dallas'ta yine Dirk Nowitzki ve benchten gelen Terry'nin etkili oyunu ile galibiyete ulaştı. Kidd'in guard rotasyonunda genç meslektaşlarına karşı yavaş kalmasına ve kötü şut yüzdesi ile oynamasına karşın maçın sonunda kritik bir anda sahneye çıkarak üçlüğü buldu ve galibiyeti getiren isim oldu.

* George Karl'ın kariyerindeki 1000.galibiyet için takımın başında sahaya çıktı ama istediğini alamadı. Charlotte karşısında galibiyet serisini bırakan ve beklenmedik bir yenilgi alan Denver'da Billups iyi katkı vermesine karşın Melo'nun kötü yüzdesi ve bir maç şaha kalkarken bir sonraki maç takımı baltalayabilen Afflalo'nun kötü gecesinin de etkisiyle kaybeden taraf oldu Denver.
Bobcats'te ise S.Jackson'un performansından ziyade benhten gelen Tyrus Thomas'ın yüzdeli performansı ve Agustin'in skorer oyunu ön planda tutulmalı.

* Dün gece Suns-Portland maçının ikinci devresini seyretme fırsatı buldum. İlk beşteki rotasyonda dikiş tutturamayan ve benche çekilen Hedo'dan benchten gelerek önemli katkılar vermesini bekliyordum. Özellikle Suns'un ikinci beşine liderlik edebilecek seviyede bir isimdi. Ancak iki sezon önce takımını finallere taşıyan Hedo'dan çok uzak bir görüntüde. Önemli anlarda yine azımsanmayacak derecede süre buluyor ancak ne hücumda o arzusu var ne de istatistiki olarak önemli işlere imza atıyor. Hidayet eski Hidayet'ten çok uzak kısacası.
Portland'ın Rose Garden'a dönmesi yaramış olacak ki önce Clippers'ı ardından b2b maçında Suns'u mağlup etmeyi bildiler. Galibiyetin en önemli mimarı yine skorer kimliğiyle bu maçta da öne çıkan Matthews oldu.

* Merakla beklenen bir mücadeleydi Wizards-Lakers karşılaşması. Kısa rotasyonunda Wall-Arenas-Kobe gibi isimlerin varlığı biraz olsun heyeanlandırıyordu. İzlenilebilirlik açısından fazlasıyla da iyi maç oldu. Wizards maç boyu geriden takip etse de sonuna kadar Lakers'ın ensesindeydiler. Nitekim Wizards'ı taşıyan isimler Wall ve Arenas oldu. Nick Young'un da benchten gelerek sürpriz katkı verdiğini atlamamak gerek. Ancak Lakers pota altında Blatche'nin de eksikliğinden faydalanarak Gasol üzerinden oynadı ve galibiyete ulaştı. Kobe'de 32 sayıyla takımının en skoreri oldu.

* Güneybatı Grubu'nda Magic ve Heat ile beraber kıyasıya bir liderlik mücadelesi içinde olan Atlanta dün gece Nets karşısında kazanması gereken bir maçı kayıpsız atlattı. Atlanta'da Smith 14/16 isabetle 34 sayı kaydederek oldukça efektif bir performansla galibiyeti getirdi. Smith'in dışında Crawford'da benchten gelerek galibiyete önemli katkı sağladı. Nets'te ise Lopez'in kaba tabirle kofti performansları devam ediyor.

* Houston, Scola'nın 35 sayı 12 ribauntluk performansıyla Detroit karşısında galibiyete ulaştı. Detroit'te McGrady Houston'a dönüş yaptığı maçta 23 dakika sahada kaldı ve 11 sayı 3 ribaunt 3 asist ile mücadele etti.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...