10 Aralık 2010 Cuma

Portland Hedef Küçülttü


Portland'da bir lanet var diyoruz yah hep, hani şu oyuncuların sürekli sakatlanmasına sebep olan lanet. Belki de Portland'a musallat olan lanetin son halkasına da şu günlerde şahit olabiliriz. Portland yönetiminin kararına göre takımda bir gençleştirme operasyonu olacak ve Andre Miller-Marcus Camby-Pryzbilla gibi isimler takımdan gönderilecek.

Şimdi böyle bir karar neden alınmış olabilir? Portland kağıt üzerinde kadrosuyla Batı'da kafaya oynayabilecek seviyelerde bir takım. Ancak bir türlü beklenen basketbolu parkeye yansıtamıyorlar. Buna sakatlıklar da eklenince bir türlü üst sıralara ciddi bir tehdit olarak görmüyoruz Portland'ı. En başa dönmek lazım aslında. Greg Oden seçimine kadar gider bu. Oden-Roy-Aldridge hatta ve hatta bunların yanına Miller gibi bir guardı eklemek fazlasıyla önemli ve tehlikeli bir kadro kurmasına sebep oldu Portland'ın. Ancak ne Oden'dan faydalanabildiler ne de Aldridge'in gelişmesini seyredebildiler. Roy'un da patlak veren sakatlık sıkıntısı takıma hepten dert oldu son dönemde. Portland bu doğrultuda hedef küçülterek takımın tecrübeli isimlerini göndermeyi planlıyor. Hedef küçültmek için de zaten oldukça müsait bir ortamı var Portland'ın.

Bu veteran isimlerin dışında elden çıkartmak istenen bir diğer oyuncu da bence Brandon Roy. Sakatlığı geçmesine rağmen eski Roy olamayacağının sinyallerini görüyoruz. Tabi bu saatten sonra Roy'un herhangi bir takasında nasıl bir geri dönüşü olur bilemiyorum ancak arkasından gelen Matthews'in bir şekilde onun görevini üstlenebileceğini düşünüyorum. Yani belki uzun vaadede güvenilebilecek biri değil Aldridge ama takım ona emanet edilecek gibi duruyor.

Yani ortada bu sezon Portland için hüsran oldu. Oden'ın sezonu kapatması, Roy'un sakatlığı ve onun etkisindeki performansları, Fernandez'in yumuşak oyunu derken Portland ister istemez hedef küçülttü. Tabi bu hedef küçültme bu sezonluk olacaktır nitekim yapılacak hamlelerle çekirdek bozulmadan üst sıralar için iddialı bir takım kurulabilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...