5 Aralık 2010 Pazar

Heat 89-77 Hawks (Heat Coştu Bir Kere)


Son üç maçını kazanarak maça gelen Miami Heat evinde son haftaları formda geçen Hawks'ı ağırlıyordu. İki takım için de serilerini devam ettirebilme adına önemli bir maçtı. Sıralama açısından da olası bir Heat galibiyeti iki takım yüzdelerini eşitleyecekti.

Miami son Cavs maçında oynadığı ruhla maça başladı.Wade-Bosh ve James eksenli hücumlarda skor üretiyordu Heat. Aslında maç boyu bu şekilde devam etti hücum varyasyonları. 89 sayının 75'i bu üçlüden geldi zaten. Maç boyu sadece üç ismin eline baktı Heat. Ama bazı maçların kazanılması için Wade-James ve Bosh'un ağırığını koymasında da problem yok. Heat maçı devreye kadar gayet iyi bir şekilde getirdi ve maçı kazanacağını hissettiriyordu.

Boyalı alan savunması konusunda problemleri olan Miami dün gece yine bu eksikliğinin ceremesini çekti. Atlanta'da Joe Johnson'ın yokluğunda Crawford ve Smith'i savunmada durdurmayı başardık ancak All-Star forvet Al Horford'un yüksek post oyunlarına ve benchten gelen Josh Powell'ın skorer oyununa engel olamadık. Nitekim üçüncü çeyrek bir gazla geri dönüş yapan Hawks'ta atılan 25 sayının 18'i bu ikiliden geliyordu.

Hawks'ın geri dönüşü ile maç Heat adına sıkıntıya giriyordu. Üçüncü çeyrek boyunca top kayıpları ve zorlama şutlara imza atan Miami'de panik havası seziliyordu. Son çeyrek ise Wade'in ağırlığını koyması ile Miami skorda bir kez daha öne fırladı ve galibiyete uzandı. Dwyane Wade'in uzun süredir efektir bir performansını seyretmemiştim. Bu sene genelde top James'te olur sorumluluğu o alırdı. Wade maçın başından beri topu aldı oynadı sayısını yaptı ve müthiş bir maç çıkarttı. Wade'in yanında Chris Bosh'ta savunmada yine eksik olarak gözükse de hücumuyla bu eksikliği kapatıyordu. Takımın en skoreri olan Bosh kendisine indirilen topları çok iyi değerlendiriyor ve double-double yaparak maçı tamamlıyordu.


LeBron James oyun anlamında savunmada ön plana çıktı. Hücumda özellikle üçüncü çeyrek sorumluluk almak istedi ancak Hawks'ın ekstra oynadığı dönemde bol bol şut kaçırdı. Buna rağmen gerektiği anda içeri drive'ları ile sayı aldı, faul yaptırdı ve hücumun kilitlendiği anlarda kilidi açan isim oldu. Skor anlamında liderliği Wade ve Bosh'a bıraksa da oyun içi liderliğinde yine ön plandaydı.

Chalmers'a deyinmek istiyorum. Sezon başı rotasyona dahi girmekte zorlanan ve gabarage timelarda süre bulan Chalmers son zamanlarda koçun da gözüne girmiş olacak ki fazlasıyla süre buluyor. Dün 27 dakika ile benchten gelerek en fazla süre alan isimdi ve 3 kişi üzerine yoğunlaşan hücumda 9 sayı bularak dikkat çekti. Skor katkısının yanında 5 ribaunt ve 4 asist ile oynayarak diğer alanlarda da önemli katkılara imza attı. Benchte havlu sallayan adamdan süre bulan ve iş gören seviyesine çıkan Chalmers hakkı olan ilk beşe ne zaman yerleşecek merak ediyorum. Hücumda zaten ceza şutu konusunda bir katkı sağlarken savunmada da Wade ile guardlara zor anlar yaşatıyorlar. Chalmers'ın en kısa sürede ilk beşteki yerini almasını bekliyorum Arroyo'dan daha verimli olduğu kesin.

Hawks'ta Joe Johnson'un yokluğunda hücumda problemler oluyor top paylaşımı konusunda. Bibby biraz olsun bu sorunu çözmeye çalıştı ancak Johnson olmayına kim ne kadar top kullanacağını bilemez durumda. Horford elinin de sıcak olmasına rağmen az top kullandı. 10/11 gibi müthiş bir yüzdeyle hücum etti. Hawks biraz olsun topu Horford'a indirmeye gayret etse çok farklı bir maç olabilirdi ancak benchten gelen Crawford olsun Smith olsun Marvin olsun atmaya yönelik oynadı. Hani Joe Johnson'un yokluğunda elbette takımı taşıyacak bir isim çıkmalı ancak hazır Horford doludizgin giderken onun oyundan soğutulmasına anlam veremedim.

Heat önemli bir galibiyet aldı ve Atlanta ile yüzdelerini eşitledi. Doğu'da da uzun bir aradan sonra ilk üçe giren Miami dört maçlık bir deplasman turnesi öncesi önemli bir moral avantajı yakaladı. Hawks'ın da galibiyet serisi bu maçla son buldu ve önünde bir Florida ekibi daha var. Orlando son dönemde eksik kadro ile mücadele ediyor. Eğer Howard ve Nelson iyileşmezse bir galibiyet çıkartabilirler Amway Arena'dan.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...