19 Nisan 2009 Pazar

Atlanta Hawks - Miami Heat


Miami yeniden play-off'ta.. Son galibiyetini şampiyonluk maçında Mavs'a karşı almış olan Heat geçen senenin sürpriz play-off ekibi Hawks'a karşı. Hawks ise uzun bir sürenin ardından saha avantajını almış durumda. Doğu'da Cavs-Celtics-Magic gibi 3 büyüğün ardından en iyi 4. dereceyi elde ederek ne derece tehlikeli olduklarını gösterdiler.

Hawks'In kadrosu oturmuş bir kadro ve herkesin görevi belli. Bu takım gibi takıma karşı rakip olarak bir oyuncu mücadele edecek. Dwyane Wade... Wade'in inatçılığı, kazanma hırsı göz önüne gelince birde yanına bizim beyaz taraftarları ekliyorum ve evimizde maç vereceğimizi düşünmüyorum. Tabi kazanmak için Wade'in yanına Beasley, O'Neal, Chalmers gibi isimlerden katkı gelmesi şart.

Haslem'in eksikliğini hissedeceğiz hemde fazlasıyla. Durumu hakkında net bir bilgim yok ancak Beasley ilk beş çıkacak olursa Smith tam anlamıyla 'ham yapar' Beasley'i. Pota altında zaten Horford'a karşı bir üstünlük kurulacağını sanmıyorum O'Neal tarafından. Guard rotasyonunda ise savunması zayıf ancak kurt bir isim olan Bibby var. Karşısında da bizim çaylak Chalmers. Gerçi Wade ve Chalmers sezonun en iyi guard ikililerinden biri olduklarını gösterdiler nomal sezonda.

Her şey Wade'de bitiyor aslında. Bu sezon özellikle dış şutunda sergilediği gelişme gerçekten muazzam. Komple bir oyuncu haline geldi iyiden iyiye. İçeri de elini kolunu sallayarak giren bir isim Wade. Wade'in içeri drive'ları ile dışarıdan Cook-Chalmers ile rakibi yoklarız. Orta sahada Beasley-Moon-Cook ve Chalmers ile takım ayakta kalır ancak savunmanın göbeğinde sıkıntı var. Forvette ise Wade gol krallığına oynamakta..

Saha avantajının rakipte olması bir ibreyi Hawks lehine çeviriyor en başta. Bende seri için herkes evindeki maçı alır 7. maça uzar görüşündeyim. Deplasmandan bir maç çalabilirsek harika olur. Herşeyin ortada olduğu bir seri, iyi futbol oynayan 3 puanı cebe koyacak.

Tahmin: 4-3 Heat

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...