23 Nisan 2009 Perşembe

Hawks vs Heat: Game 2

Hawks 93-108 Heat

Benim için belkide organizasyonu takip eden birçok kişi için sürpriz bir galibiyet oldu. Florida'ya 2-0 diye döneriz, Philips Arena'da maç kazanmak zor, bir ihtimal 5. maçı çalarsak belki seri için umutlanırız diye düşünürken umutları yeşerten çok önemli bir galibiyet oldu. O meşhur çılgın Hawks seyircisini maçta göremedik bile..

Kontrollü başladı iki takımda maça. Heat adına kilidi açan isim O'Neal oldu. O'Neal'ın bu takımda olması büyük şans. Her maç hücumda bu kadar aktif olacak değil elbet ancak sahada var olması bile birçok şeyi kolaylaştırıyor. Tecrübesi ile buraları oynamayı bilen bir isim. Chalmers-Beasley-Cook gibi isimlerin aceleci ve gereksiz oyunlarına karşın O'neal topu eline aldığında oyunun sete yerleşmesini bekliyor. Takım arkadaşlarının görev dağılımını iyi süzüyor ve gereğine göre oyunu okuyup pas veriyor yada Horford'a yükleniyor. O'Neal'ın tecrübesi ile takıma kattığı güven önemli. Zaten maç başında Wade'de ısrarla O'Neal üzerinden oyun kurdu.

İlk çeyrek başa baş geçildikten sonra ikinci çeyrek sahada Wade show vardı. Farkı Cook'un üçlükleriyle açan Miami'de devrenin bitimine 5 dakika kala bir panik havası başladı. Gereksiz top kayıpları, aceleci hücumlar derken basit bir takım hüviyetine geçtik. O anda tökezleyen takımın belini doğrultan Wade oldu. Bire bir kaldığında şutuna yönelen ve Hawks'a zor anlar yaşatan Wade üst üste 13 sayı üreterek devrenin beklenilenden de fazla farkla kapanmasını sağladı.

Hawks'ın saldırmasını bekliyorduk zira Josh Smith önderliğinde sıkı bir Atlanta vardı ikinci yarı. Ancaj Joe Johnson'un 4'lemesi ve gereğinden fazla kenarda oturması Heat'in işine geldi. Bu noktalardan kayıpsız çıkmamızı sağlayan ise Cook ve üçlükleri oldu. Ancak üçüncü çeyrek sonunu da kötü oynadık ve 18'e kadar çıkarttığımız fark 7-0'lık bir Hawks serisi ile durumu tersine çevirdi.

Son çeyrek sıkıntılı geçecekti bu belliydi. Wade kenarda başladı çeyreğe, gözler Beasley'in üzerindeydi. Maç boyu ivme yakalanacak anlarda yanlış şut tercihleri ile kendisine sövüp saydığım Beasley son çeyrek üst üste hücumlardan basketle döndü ve farkın Wade yokkken kapanmaması için önemli çaba sarfetti. Bu basketlerini de bu tip şutlar ile yapmadı Beasley, potaya yüklendi ve karşısında Josh Smith varken bu basketleri buldu.

Hawks maç boyu Bibby'nin kritik basketleri ile ayakta kaldı. Onun üçlükleri fazlasıyla Heat'in canını yaktı. Yine bu tip ivme kırıcı bir basketle ibrenin Hawks'a dönmesi Heat'i panikletti. Buna birde Wade'in 5'lemesi farkın 5'e kadar düşmesi eklenince kaybetme korkusu sardı takımı. Wade bir kez daha kenara geldi ancak o anda sahne alan Haslem üst üste iki hücumda yumuşak bilekleriyle 2 basket bulup farkı açan isim oldu. Bir sonraki hücumda oyuna dahil olan Wade bitime bir dakika kala çok gerilerden savurduğu üçlük isabetli olunca maçın galibide ortaya çıkıyordu.

Heat ilk maça oranla daha savaşçı bir görüntüdeydi. Boyalı alan sayılarında Hawks'ın üstünlüğü göze çarpmakta ama bu konuda oldukça mücadeleciydi Heat. Boyalı alanda kolay basket imkanı tanımamak adına elinden geleni yapan oyuncular ribaunt konusunda da ilk maçtaki kötü görüntüden uzaktı ve kritik ribauntlara imza attı. Benchten gelen Moon ve Haslem'in son çeyrek rakibe kaptırmadığı ribauntlar oldukça önemliydi.
Birde buna ek olarak bench katkısı üst düzeydeydi Heat cephesinde. 37 sayı üreten Heat benchinne karşı Hawks benchi yalnızca 20 sayıyla yanıt verebildi. Hawks'ın direnişinde en etkili isimlerden biri olan Murray'ın dışında benchten beklenilen katkı gelmedi. Evans maçın başında Wade'e üst üste faul yapınca problem yaşadı ve kafaca maçtan uzaklaştı. Bunun dışında özellikle ribauntlar konusunda çekindiğim Zaza beklenilen etkiyi gösteremedi ve zayıf kaldı.

Kazanmayı beklemiyordum sürpriz bir galibiyet aldık ve bunun avantajını önümüzdeki 2 maçta en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Belki biz de Florida'da rakibe maç veririz ancak bu 2 maç olmamalı. En kötü ihtimal 5. maça eşitlikle dönmeliyiz. Son olarak gösterdikleri mücadele azim için helal olsun takıma..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...