19 Nisan 2009 Pazar

Celtics vs Bulls: Game 1

Celtics 103-105 Bulls

Play-off'ları özlemişiz. Tam açılışa yaraşır bir maç oldu. Zevkli heyecan dolu bir mücadele, iki genç guardın düellosu.. Daha ne olsun. Rose cidden büyük oyuncuymuş ilk play-off maçında gösterdi ve Bulls sürpriz -aslında oyuna bakınca sürpriz değil kağıt üzerinde sürpriz- bir galibiyet alarak seride avantajı yakaladı.

* Bulls'un maça istekli başlaması en başta seri hakkında mesaj verir gibiydi zaten. Bulls direnecek, oynayan taraf olacak.. Kazandılar da sonnuda maçı. İkinci yarı kötü hücum ettiler ancak savunmalarıyla Celtics'in maçı almasına izin vermediler.
* Garnett'in eksikliği daha bir maçtan bu kadar mı belli olur. Noah ribaunt bırakmadı. Ortalığın a.. koydu resmen. Tyrus'a ne demeli, onunda Noah'dan aşağı kalır yanı yoktu. Özellikle Tyrus'un uzatma anlarındaki üst üste bulduğu basketler Bulls adına çok önemliydi. Celtics uzunları ilk maçtan sınıfta kaldı. Garnett'in olmadığı bir ortamda Powe'a süre veirlmemesinin mantığını da hala anlamış değilim. Burada Miller'dan hiç bahsetmiyorum bahsetmeye gerek bile duymuyorum.
* Gelelim uzunlardan kısalara. Maç boyu kısalar içinde büyük bir çekişme vardı. Rondo başladı öncelikle, ilk çeyrekte gösterdiği 12 sayılık performans ve karşısında Rose'un da boş durmaması maçın ve belkide serinin geri kalanı için bir düello sinyali veriyordu.


* İki oyuncu da takımları zor duruma düştüğünde elini taşın altına sokarak bu durumdan kurtulmada öncülük etti. Hadi Pierce ve Ray Allen kötü bir maç çıkartırken anlarım Rondo'nun bu tip bir işe kalkışmasını iyi de oynarken, tecrübesi de var. Ancak Rose'un takımı çukura düştüğünde elini uzatıp çıkartması gerçekten harikaydı. Çaylak olduğuna inanamadım izlerken adamı. İçeri drive'ları bu kadar etkili bir oyuncu daha var mı bilemiyorum. Hmm belki Wade Tongue Uzatma anlarında kritik dakikalarda 5 faulle olmasına karşın çekinmeden Pierce ile savunmada eşleşemsi de kolay bir iş dğeil gerçekten. Alkışlar Rose'a.. İlk play-off maçında muazzam bir performans sergiledi.
* Ben Gordon'da sessiz sedasız maçta 20 sayı yapıverdi. Performansının önemli bölümünü 4. çeyrek sergiledi Gordon. En çok sahne almayı sevdiği anlarda. Onun dışında maç boyu Ray Allen'a karşı rahat bir üstünlük sağladı bire birlerde.
* Boston'da ilk yarı kötü oyunu ile sırıtan Pierce ikinci yarı toparlansa da takımını galibiyete taşıyamadı. Salmons'un hücumda çok zayıf kaldığı -evet bir kaç hücumunu Pierce kesti- bir gecede dahi ön plana çıkamamış olması onun adına eksi. Ancak ne Pierce ne de Ray Allen her maç böyle oynayacak.
* Bulls'un bu perofrmansı gösterdi ki bu seri daha çok şeye gebe. Boston 2. maçı muhakkak alacaktır ki almalı da. United Center'da son dönemde büyük bir form yakalamış Bulls'a karşı oraya 0-2 gitmek istemez.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...