19 Nisan 2009 Pazar

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks

Finley yolladı 3'lükleri Spurs son gece bir anda kendini 3. sırada buluverdi. Peki ne oldu ? Karşısında belkide play-off'a en formda giren takım var. Dallas Mavericks. Kazanırken bunu hesaba katmış mıdır ki Spurs. İşleri şu an hiçte görüldüğü kadar kolay değil.

Dallas son Nisan ayında müthiş bir form grafiği yakaladı. Kolay maçıda yoktu adamların, verilmesi gereken mesajları da pas geçmeden verdiler. Çok tehlikeli bir şekilde play-off'a başlayacaklar ve ben yaklaşık 1.5 saat sonra başlayacak serinin ilk maçında galibiyet bekliyorum Spurs deplasmanında Dallas'tan.

Josh Howard sakatlıktan döndü ki bir hayli hırslı döndü. Seride faktör olacak oyuncu Howard, karşısında duracak bir Manu'nun da olmayışı sağlıklı olduğu takdirde Spurs'un başına büyük dert açacağının göstergesi. Zaten Spurs'un Dirk'e bir cevabı olacak mı o bile muamma. Tek avantajı var siyah beyazlı ekibin oda son dönemde bir iki vites arttıran Tony Parker. O da tek başıan ne yapacak kuşkuluyum. Kidd aman aman savunma yapamayacak belki ama arkasında yine istekli bir Barea olacak. Parker yine çıkıp 25 sayı ortalama tutturacak belki ancak sadece onunla bu işin gitmeyeceği açık.

Dallas'ın zayıf noktası pota altı ki o bölgede de Spurs'un Duncan gibi biri mevcut. Ancak onunda artık yaşlandığını sakatlıktan yeni çıktığını ve tam performansı ile oynayamayacağını düşünüyorum. Burada Spurs'un sezon ortasında takıma kattığı Gooden girebilir ve pis işlere ortaklık edebilir. Dallas adına Terry'nin de önemi büyük. Benchten gelerek yedeklerin oyunda olduğu dönem domine edecektir. Spurs'un de Mason gibi bir silahı var ancak buraları kaldırabilecek mi şüpheliyim.

Dallas'ın son dönemdeki formu ve Spurs'un artık yaşlanmış ve sakatlıklarla boğuşan kadrosunu göz önüne alınca uzun bir aradan sonra ilk turda elenmek Spurs cephesine daha yakın gibi, karşı tarafta da 2 yılın ardından ilk turu geçmek isteyen bir Dallas olacak.

Tahmin: 4-2 Mavericks

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...