17 Nisan 2009 Cuma

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons

Detroit'in Cavs'ı eleyebilecek gücü var mı ? sorusunun cevabı normal sezon performanslarına bakarak-Hayır. Üstüne normal sezonda Cavs'ın sahasında rakiplerine karşı yakaladığı ezici üstünlükte korkutucu bir istatistik. Ancak unutulmamalı ki bu Detroit tek bir isim haricinde ana kemik kadro ile 5 yıl üst üste play-off'ta Doğu Finali oynadı. Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise Cavs'ın dış saha performanslarının o derece ürkütücü olmaması.

Bu açıdan bakacak olursak Cavs'ın aslında hiçte isteyeceği bir rakip değil Pistons, hemde ilk turda. Serinin favorisi Cavaliers bence ancak Detroit normal sezonda bir çok sorun yaşadı etti, o muazzam savunmasından eser yok ama yine de play-off performansları fakrlı olacaktır diye düşünüyorum.

Öncelikle guard rotasyonunda Billups'ın eksikliği hissedilecek Pistons'ta. Stuckey'in Mo-WilL'e karşı sergileyeceği performanslar serinin kaderini belirleyen etmen olacaktır bana göre. IversoN'unda takımdan afaroz edilmesi yedek guard olarak Will Bynum'un kalmasına yol açtı. Sezon içinde hangi guard il kbeş çıkmalı tartışmaları yaşanırken şimdi yedek guard olarak Will Bynum'un gelecek olması biraz ürkütücü. Normal sezonda bir kaç iyi maçı oldu ancak play-off arenasında neler yapabileceğini görmek lazım ki top kaybını sevende bir isim.

Rip yine her zamanki gibi Pistons'un en önemli kozu olacak. Prince'ın da James'i ne kadar durdurabileceği serinin çizgisini belirleyebilir. Zira savunulacak bir adam değil ne kadar yavaşlaatırsa James'i Detroit savunması seriyi kazanma adına avantajı olacaktır. Uzun rotasyonuna baktığımızda çetin eşleşmeler yaşanacak. Varejao ve Mcdyess gibi ribaunt'u ve sert mücadeleyi seven iki ismin karşılıklı oynayacak olması beni heyecanlandırıyor. Burada kimin üstünlük kuracağını merak ediyorum. Ilgauskas ve Sheed ise dışarı çıkmayı tercih eden oyuncular hücumlarda. Hücumlarda eşleşmelerde değişiklik olabilir. Varejao-Sheed eşleşmesi de görülecektir Sheed'in dışarda olduğu dönemlerde. Uzun rotasyonundan çıkacak sonucu merakla bekliyorum.

Cavs'a dediğim gibi ilk turda gelebilecek en zorlu rakip geldi. Detroit öyle yabana atılacak bir takım değil play-off'ta farklı bir takım görüntüsüne bürünebilir bir anda. En büyük korkum 4-0 gibi bir skorla serinin bitmemesi.

Tahmin : 4-2 Cavs

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...