17 Nisan 2009 Cuma

Portland T.Blazers - Houston Rockets

Takımlara bakarak söyleyeceğim tek şey turun ortada olduğu ve iyi futbol oynayan takımın turu geçeceği.

Portland'ın en önemli handikapı sahası Rose Garden. Atmosferi öylesine boğucu ve tedirgin edici ki bu sezon bir çok maçı seyircileri sayesinde aldılar. Büyük bir maç kaybettiklerini de hatırlamıyorum orada. İki takımın sezon içinde yaptıkları maçlara bakacak olursak aman aman bir Portland üstünlüğü de yok. Houston evindeki maçları kazanmış.

Portland'ın öncelikle Batı'da bu kadar dişli ekibin arasında 4. olması büyük bir başarıdır. Bunun hakkını vermek gerek ancak play-off ortamında henüz neler yapabilecekleri net değil. Belki önümüzdeki 1 ay için sürpriz bir takım olarak var olmaya devam edecekler belkide 2 hafta sonrasında onları burada göremeyeceğiz. Serinin kırılma noktası ilk iki maç olur. Ortada bir seri bana göre. İlk olarak kim evinde maç kaybederse seriyi de kaybedecek gibime geliyor.

Houston'un en büyük zaafı guard pozisyonu. Lowry ve Aaron gibi iki tecrübesiz guardla nereye kadar gidebileckeleri meçhul. Buna rağmen şanslılar ki karşılarında olacak isim Blake ve Rodriguez. Buna nazaran Houton'un pota altındaki üstünlüğü de yadsınamaz bir gerçek. Yao ve Scola'nın bulunduğu bir pota altı özellikle ribaunt açısından korkutucu. Öyle ki Portland uzunları kolay faul alabilen tipte uzunlar. Sertlikten asla çekinilmemeli ki bunu da göstereceklerdir ellerinden geldiğince. Oden ve Pryzbilla Yao ile seri boyunca sıkı bir mücadele içinde olacak. Buna Aldridge'ın da katkı vermesi gerek diye düşünüyorum.

Artest ve Battier gibi iki önemli silahı var Houston'un. Özellikle savunmada Roy'u durdurma konusunda ellerinden geleni yapacaklardır. Roy'un muhakkak bu iki rakibini sindirmesi gerekiyor hücumu ile yoksa Portland adına kötü sonuçlar doğurabilir. Benchten gelecek katkılar bu tip bir seride büyük bir önem taşıyacaktır. Portland'da İspanyollar+Outlaw'ın katkıları onları bu noktada bir adım öne taşıyor. Houston'da ise ne zaman patlayacağı belli olmayan bir Vafer var. Gün gelir çok iyi bir maç çıkartır ancak ertesi gün o performansını fazlasıyla aratır. Houston özellikle savunma yönünde Hayes'ide muhakkak kullanacaktır. Bunun dışında Barry'de benchten gelerek tecrübesi ile zor anlar yaşatabilir Blazers'a karşı.

Blazers genç Houston ise ikinci tura aç bir takım. Ortada ve zor bir seri olacak. İlk iki maçtan birini Portland kaybederse bu onlar adına kötü olabilir. Serinin kilidi ilk iki maç...

Tahmin: 4-2 Blazers

2 yorum:

erbo dedi ki...

walla tahminlerine katılıyorum. gönlümde portlandadan yana. bende buna benzer yaptım yorumu :)

Danny Granger dedi ki...

Kaan'cım 2 maçı aldık şimdiden :D şanssızlığımızı kırıp 2.tura gideceğiz inş :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...