18 Nisan 2009 Cumartesi

Denver Nuggets - New Orleans Hornets


Zevkle beklediğim eşleşmelerden biri Hornets-Denver eşleşmesi. İbrenin fazlasıyla Denver'da olduğu bu seride Paul ve arkadaşlarının söyleyecek sözü muhakkak vardır.

Denver'ın geçen sene Lakers'a süpürülmesinden sonraki durumunu hatırlıyorum da Carl istifa etsin, bu kadro ile olmadı, yeni bir yapılanma ile sil baştan bir Denver oluşumu daha cazip geliyordu birçoğuna. Şimdi bu takımın bir sezonda buraya geldiği noktanın önemi tartışılamaz bile.

Camby gibi bir uzunu kaybetti Denver sezon başında. Kuş adam Andersen ile yerini doldurmayı denediler ve bu aşı tuttu. Öyle ki Andersen'in oyunda olduğu zamnalardaki tehtidi üst seviyede. Benchten gelerek yırtıcı bir güce sahip olabiliyor. Pota altında Nene'nin de kanseri atlattıktan sonra bu derece gelişimi Denver'ın burada sağlam bir konuma glemesini sağladı yeniden. Gerçi herşeyi değiştiren adam Billups. Bir adamın gelişi ile bu kadar mı olur be abi? Evet oldu.

Savunma namına birşey veremeyen Denver şu an Nba'de ciddi anlamda bu işi yapan takımlardan biri. Billups ve Jones'un ön alanda başlattığı savunmaya Martin'in bire bir'i ve Nene'nin fizik gücü eklenince ortaya komple bir ekip çıkıyor. Hücum konusunda da sorun yaşayacak bir takım değil. Özellikle Melo ve Billups dışında son dönemde inanılmaz bir form düzeyinde olan Jr Smith var ki korkutuyor beni. Muhtemelen Hornets'i de..

Hornets'e bakalım biraz. Chris Paul. Evet ellerinde olan en önemli ve yegane varlık şu an Paul. Paul'un oynayacağı maçları -ama gerçekten oynayacağı- kazanma adına şansları olacaktır Hornets'in. Tyson Chandler'In muhakkak pota altındaki yerini alması gerek yoksa Denver pota altı ezer. Bunun başka açıklaması yok. Chandler'ın yedeği Hilton Armstrong ki olmaz yani buralarda Hilton ile. Paul'un yanında West'i saymayı unuttuk ancak West bu sene bildiğimiz West mi ki ? Hiç sanmıyorum.. Peja deseniz ortalıkta dolanmaktan savunmada aksamaktan ve hücumda şut kaçırmaktan bir işe yaramaz hale geldi.

Hornets'in bu tip eksiklerine rağmen çekişmeli bir seri olacğaına inanıyorum. 6 maçta -beş maçla da sınırlı kalabilir- Denver'ın turu geçeceğini düşünüyorum.

Tahmin; 4-2 Nuggets

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...