23 Mayıs 2009 Cumartesi

Buzzer-Beater



Konferans Finalleri tam seyircinin istediği gibi gidiyor. Çekişme dolu giden 2 seri mevcut Doğu'da ve Batı'da. Serileri daha dikkatli izlememizi sağlayan bir isim daha var Hedo Turkoğlu. Cavs serisinde rakibin en önemli silahı James'in savunmasında oynamasına karşın ilk maçın son çeyreğinde sahneye çıkmış ve muazzam bir performans göstererek rakibi yıkmıştı. İlk maç asistleriyle sahne alan ve takım arkadaşlarını besleyen Hedo son topta da Lewis'a pası çıkartmış ve pozisyon basket ile sonuçlanmıştı.

İkinci maçı izlemedim dün gece ancak özetlere baktığımda ilk maçtan farksız olduğunu gördüm. Cavs maça fırtına gibi başlıyor. Seyirciler çılgına dönüyor, oyuncular garip mimikler ve sevinç gösterilerinde bulunuyor ardından Lewis ve Hedo denen iki vatandaş ard arda ikili oyunlarla bulduğu sayılarla maçı ortaya getiriyor. Lee'nin basketiyle 5 dakika kala ilk kez öne geçti maçta Magic. O dakikadan itibaren sahada müthiş bir mücadele vardı.

93-90 önde olan Cavs'a karşı Hedo öncelikle 1 dakika kala üçlüğü gönderdi ve skoru eşitledi. O sırada Nba.com'da özetleri anlatan vatandaş Hedo için Michael Jordan-Turkey kelimelerini bir arada kullanıyordu. Cavs bir sonraki hücumdan boş dönerken Hedo son 9 saniyede yine topu aldı. Karşısında Pavlovic'i görünce de yüklendi potaya ve orta mesafeli şutuyla 95-93 öne geçirdi takımını. Herkes serinin 2-0'a geldiğini Hedo'nun da ayrı bir kahramanlık destanı yazmıştı. Ancak daha hesapta 1 saniye vardı ve Cavs hücumdaydı. LeBron'da bir anda hareketlenip Hedo'nun savunmasından kurtuldu ve o büyülü anda daha az önceki basketin etkisi üstümüzden geçmemişken bir buzzer-beater daha gönderdi. Cavs seriyi 1-1'e getirdi ancak Magic'in hakkını da teslim etmek gerek. Bu seriye kadar play-off'lar da zorlanmayan Cavs'a karşı müthiş oynuyorlar ve evlerinde oynanacak olan 2 maç ile büyük bir asvantaja sahipler şu an için. Hadi Hedo finale taşı takımını.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...