18 Mayıs 2009 Pazartesi

Celtics vs Magic: Game 7


Hidayet Türkoğlu: 9/12 25 Sayı 12 Asist 5 Ribaunt

Şu maçın başka açıklaması olamaz. Hidayet Türkoğlu öyle muazzam bir performans sergiledi ki Boston'a karşı unutulmaz bir gece olur herhalde kariyeri boyunca onun adına. Yedinci maçta, serinin en kritik maçında, kaybedenin eve döneceği maçta eli hiç titremeden oynayan maçın çoğu hücumunda topu eline alıp hücumu yöneten ve 2.08'lik boyu ile guard oynayan Hedo muazzam bir maç sonunda takımını sırtlayarak Doğu Finali'ne taşıdı.

Boston Celtics cephesinde Hedo karşısında önce Pierce duramadı. Hedo maça öyle konsantre olmuştu ki Celtics savunması üzerinde okudu çizdi yazdı her türlü aktiviteyi gerçekleştirdi. Sonralarda Ray Ray ve Rondo dahi savunmaya kalktı Hidayeti ama ne çare..

Boston'da serinin diğer maçlarına göre etkisini gösteren isim Ray Allen oldu. %30 ile oynadığı seriye göre gayet verimli bir maç çıkarttı ama yaptıkları farkı değiştirmekten başka birşeye yaramadı. Pierce maç boyu sustu. Son çeyrek sazı eline almaya çalıştı ama çok geçti. Rondo berbat bir performans çıkardı. Uzunlar Howard önünde etkisiz kaldı. Perkins 15 ribaunt almış olsa da en az 5 tip'i vardır ribaunt sayılan.

Şut performansı konusunda da Orlando iyi bir maç çıkarttı. Özellikle ilk yarı üçlüklerle rakibin dengesini bozan Orlando Hedo ve Pietrus'un katkılarıyla 7.maç'ta üzerinde baskı hissetmeden yada o baskıyı bizlere hissettirmeden oynadı. Celtics'te Ray Allen dışında verimli oynayan tek isim %100 ile atan House oldu. Eh şaka tabi.. House'a da son çeyreğin kritik analrında top aldırmayan Lee'ye övgülerimizi göndermeyi ihmal etmeyelim.

Orlando Cavs'ın rakibi oldu. Cavs buraya kadar elini kolunu sallayarak geldi adeta. 8 maçta 8 galibiyet.. Bu 8 maçta orta sahada rakibe top göstermedi Cavs ve çift haneli farklarla kazandı her maçı. Çok formdalar ve sıradaki rakibi bekliyorlar. Cavs'ın turu geçeceğini düşünüyorum ama kaç maç olacağına Orlando'nun direnci karar verecek.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...