20 Mayıs 2009 Çarşamba

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic

Cavs'ın deli performanslarla play-off'a girmesi insanı korkutuyor. Konferans finaline ellerinden süpürgeyi eksik etmeden geldiler. Şu seride de süpürgeleri çıkartsalar kimse için sürpriz olmaz. Normal sezonda da ayrı bir boyuttaydı belki takım ama play-off'la beraber başka boyuta geçti. 3 gün maç yapıp 10 gün dinleniyor rakiplerine göre. Tam Cavs'ı unuttuk derken sıradaki turda yeniden karşımıza çıkıyorlar.

Orlando içinde söylenecek sözler var elbet. Onlar da buraya kolay gelmedi. Sixers serisinde çeşitli dengesizlikler yapsalar da Boston gibi tecrübeli bir ekip karşısında 3-2'den seri çeviremek hele ki son 2 sezonda 4.kez 7. maça çıkan Boston önünde deplasmanda o maçı almak takıma müthiş bir özgüven kazandırmıştır.

Cavs başka bir boyutta oynuyor dedik ya şu ana kadar tek haneli farkla biten bir play-off maçı olmadı. Rakiplerini yanın yaklaştırmadı ve içte dışta kontrolü eline alarak maçları bir bir geçtiler. Hani bir 'monster' terimi vardır ya Cavs'ın oyunu da tam anlamıyla 'monster game'.. Şimdi Detroit'de sonrasında gelen Atlanta'da Cavs'ı öyle aman aman zorlayacak takımlar değillerdi. Ama Orlando'da birşeyler var en azından Boston serisinin finişini geriden gelip gördükleri için öyle inanmak istiyorum.

Guardlardan başlayacak olursak Mo-Williams Cavs için büyük önem teşkil ediyor. LeBron'a skor katkısı yönünden en büyük yardımcı olan Mo'nun oyunu Cavs adına çok önemli. En azından şut sokabilmesi. Alston'a karşı işin savunma yönünde başarılı olacağını düşünüyorum. Yakın savunmasıyla rakibin şut açısını kapatan Mo'nun drive tehtidini pek takacağını sanmıyorum. Lee'nin bu seride daha çok süre almasını bekliyorum. En azından West'in savunmasına karşı bir penetresi olacaktır. Reddick ise sadece şuta dayalı olduğundan West savunmada onu yer bitirir. Son günlerde onunda ne kadar formda olduğunu biliyoruz.

Serinin en kritik eşleşmesi Hidayet ve James eşleşmesi şüphesiz. Orlando'nun bütün hücumlarının elinden döndüğü bir adam Hedo ancak James'i savunmada yavaşlatabilme derdine düşüp bir de James'in savunmasına maruz kalınca ne kadar etkili olabilecek bu konuda bilemiyorum. James'in play-off'ta sadece hücumu düşünmediğini de gördük. Bu konuda Hidayet'in çok zorlanabileceği bir seri olabilir. Eğer Orlando'nun Hedo kalkanı düşerse canı fazla yanacaktır bu seriden. Bu yüzden Hedo'nun sağlam durması ve moral bozmadan oyununu oynaması gerekiyor. Pietrus'un da James önünde şansının olacağını sanmıyorum.

Orlando'nun en önemli avantajı bana göre Lewis olacak. Savunma da Howard sayesinde hafif çekilebilir Varejao karşısında ancak hücumda topu aldığında hızlı oyunu sayesinde ekarte etmesini bilecektir. Dış şutu da olan bir isim ayrıca Lewis. Bu seride Magic adına kritik isim olacakmış gibi geliyor. Uzun rotasyonuna girmişken Howard'ın yapması gerekenler bu seride biraz daha artmış durumda. Ribaunt konusunda kesinlikle rakibe taviz vermemesi gerekiyor Howard'ın yoksa zor olan işleri mucizelere kalır. Cavs'ta Howard'ın arkasında durmak adına bir çok isim de mevcut. Z, Varejao, Joe, Big-ben gibi uzunlar Howard'ı yavaşlatabilecek kapasiteye sahip. Howard'ın topu eline aldığında artık saçma işler yapmayı bırakıp ya boş kısaları bulmalı ki boş şut imkanı olsun ya da bire bir de gerçekten iyi pozisyon aldığında bunu kullanmalı.

Cavs'ın şu play-off'taki formunu ve oynadığı oyunu gördükten sonra şu seride kafadan Nba Finaline yazıyorum onları. Artık Orlando ne kadar maç kazanırsa seri o kadar heyecan kazanacak. Gönlüm ise Hedo'dan yana Magic diyor. Bakalım zevkli bri seri olsun da..

4-2 Cavs

1 yorum:

muribbi dedi ki...

bu seride orlandonun kilit ismi bence howard olacaktır. cavs pota altı sağlam görünsede boston pota altı kadar güçlü isimlerden oluşmuyor. howard özellikle perkins ve davisi itmekte çok zorlanıyordu. ama bu seride karşısında çoğu zaman z yi bulacak. ona karşı hem daha güçlü hemde hızlı. smith ile wallece ın howardı savunacak halleri kalmadığınıda düşünürsek en büyük iş varejaoda. onuda bir kaç faul aldırıp köşeye yollarsa içerde istediği gibi at koşturur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...