18 Mayıs 2009 Pazartesi

Lakers vs Rockets:Game 7

Los Angeles Lakers: 89 Houston Rockets:70

Serinin diğer iki maçında Rockets hep ilk çeyrekte 1-0 önde başlıyordu.20 sayı farkları yakalayıp kontrollü oyunuyla yıkıyordu Lakers'ı.Ama bu seri öyle olmadı Lakers tam anlamıyla hazır ve istekli çıktı maça.

Lakers ilk çeyrekte nasıl mücadele verilmesi gerektiğini gösterdi herkese.Bu sefer'de Lakers ilk çeyrekte golu attı ve farkı yakaladı.İlk çeyrekte tam bir Bynum ve Fish havası esti.Bu serinin daha doğrusu tüm playoff'un en etkisiz ismi Lakers'da Bynum oyuna başka bir açı getirdi.Vurduğu smaçlarla,alçak post atışlarıyla kendini bulmuş gibiydi.Ayrıca Gasol maçın tam bombasıydı denilebilir.Lakers Yao'nun yokluğunda doğru yolu seçerek uzunlara göneldi.Bynum Gasol işbirliğiyle herşey çözüldü.Kobe'ye bu maçta fazla gerek kalmadı.O da ara ara bulduğu kritik şutlarla takımına nefes aldırdı.Battier gene bildiği savunmayı yaptı ona yüzünü kapatarak ama Kobe şutları sokmaya devam etti.Ayrıca Phil Jackson Farmar'ın süresinin artıcağını söylemişti maçtan önce ve hakkını verdi oda.Farmar ve Ariza'dan müthiş bir enerji aldı Lakers.

Rockets'de Yao olmayınca takımın etkili ismi olan Brooks bu maçta etkisiz kaldu.Fisher onu savunamıyordu,yine çok iyi savunamadı ama Lakers'ın uzun rotasyonu ona izin vermedi.Ayrıca Ron Artest'de çok kötü şut yüzdesiyle takımını dibe çekmekten başka hiçbirşey yapmadı.Ayrıca Battier,Lowry,Wafer vs. ek parçalar çok yetersizdi bu maç.Yao'nun maçın sonlarına doğru yüzündeki ifade Rox için herşeyi anlatıyordu.

Lakers'ın şimdiki rakibi Denver.Çok zor olucak elbet Lakers için.Denver'ın çok derin ve güçlü bir kadrosu var.Lakers hata payını bu seride en aza düşürmek zorunda.
Ayroca Rockets'ın da yıllar sonra ikinci tur görmesi ayrı bir güzeldi.Yinede gönülden tebrik etmek lazım bu takımı hertürlü olumsuzluğa rağmen çok savaştılar.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...