20 Mayıs 2009 Çarşamba

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets

Play-Off eşleşmeleri belli olduğunda Lakers kafadan Batı Finali'ne yazılan takım olmuştu. Şu güne kadar oynadığı oyun ile de burayı en hak eden takım Denver. Zaten bu iki takım Batı'da da ilk iki sırada yer almıştı. Batı Konferansı Finali cidden iy ibir final olacak öncelikle bunu söyleyelim.

Denver şu haliyle Batı'da en formda takım ancak karşısındaki ekipte küçümsenecek bir takım değil. Lakers'ın belki play-off performansı Denver kadar iç açıcı olmasa da vidaları sıktığında, kendi oyununu hatırladığında can yakacak bir takım. Houston serisinde dış sahada belki istenilen performans sergilenemedi ancak aynı Houston'a karşı Staples'ta 20+'lık maçlar oynadı Lakers.

Lakers'ın play-off'lar boyunca en dengesiz adamı Fisher oldu. Bu konuda da Denver'ın büyük üstünlüğü var. Nitekim geçen seneden beri Denver'daki en büyük değişiklik zaten kendisi. Billups ile beraber daha bir takım havasına bürünen Denver geçen seneden Iverson ve Camby kayıplarına rağmen ilk turda 4-0 elendikleri Lakers karşısına bu kez Batı Finalinde çıkıyorlar. Konuyu dağıtmayalım da diyeceğim şu; Billups, Fisher'ı denize döker bu açık mühim olan yedek guardlarla onu durdurabilmek. Burada da Shanon Brown'a büyük iş düşüyor Billups'ı savunma açısından. Zaman zaman Kobe'nin bile alabileceğini düşünüyorum savunmada.

Pg bölgesinde Nuggets'ın nasıl bariz bir avantajı varsa Sg bölgesinde de Lakers cephesinde o avantaj. Dahntay Jones hücum yönü kısıtlı olan savunmasıyla ön planda olan bir isim. Ancak Battier ve Artest ikilisine karşı 27 sayı ortalaması ile oynayan Kobe'nin Jones'a karşı olan üstünlüğü yadsınmaz. Kobe'nin içeriyi daha çok zorlayacağını faul çizgisinde onu daha sık göreceğimizi düşünüyorum bu seride. Jones'un savunmada etkisiz kaldığı zaman süresi artacak isim bu pozisyonda Jr Smith olacak. Hani o da savunma da Kobe'yi tutacak düzeyde değil. Zira o yardım savunmasını seven Kobe'ye karşı hücumda ekmek yiyebilecek durumda olur. Kobe'yi savunma konusunda Karl'a tavsiyem Kenyon Martin'i kullanmasın geçen sezon neler olduğunu gördük ondan sonra.

Play-off'larda formunu arttıran bir isim Melo. Lakers'ın ona cevabı ne olacak çok merak ediyorum. Ne olursa olsun Melo'da formunu sürdürürse durdurulamayacaktır. Mühim olan ne kadar yavaşlatılabileceği. Odom karşısında duracaksa gününde olmadığı zaman Melo pek bir meşgul olacaktır. Carmelo ligin en iyi skorerlerinden biri zaten. Ee böyle de formda bir dönemde olunca Lakers adına en büyük tehlike Billups'tan önce o olacaktır bence.

Pota altına bakacak olursak iki takımında avantajları var burada. Lakers sezon içinde Denver'a karşı oynadığı dört maçta ribaunt üstünlüğünü rakibe vermedi. Kısa olan Denver uzunlarına karşı -nasıl bir cümle oldu bu- ribaunt üstünlüğünü elinde tutması seri için önemli bir adım olacaktır. Zira hücum ve savunma konusunda sertlik karşısında sinebilen yapıya sahip olan Lakers pota altında tehlike çanları çalmaya başlar.

Lakers pota altı demişken Bynum'u pas geçmek olmaz. Houston serisinin son maçında kendine gelen Bynum'un en azından o performansını devam ettirmesi gerekir. Nene karşısında duruşu çok önemli olacak koca oğlanın. Gasol'un Kenyon'un fiziksel avantajlarını boyu ile dengelemesi beklenebilir ancak Bynum'un kötü geçireceği bir seri Lakers'ı içten yıkan darbe olur. Onunda ilk play-off heyecanını yaşadığı ve sakatlıktan play-off'un hemen öncesinde döndüğünü unutmamak gerek. Ancak Bynum gerektiği alanda takıma katkı sağlayabilmeli ve aktifliğini gösterebilmeli.

Nuggets play-off sürecinde gösterdi ki evinde maç vermesi zor bir takım. Lakers'ta keza öyle. İstisnai ilk Rockets maçını kenarda bırakırsak oynadıkları diğer maçlar çift haneli farklarla bitmiş. Özellikle play-off boyunca güven sarsan bir oyun içinde olan Lakers ciddiye alırsa işler beklenildiği gibi gitmez. İlk üç maçın evsahipleri tarafından kazanılacağını düşünüyorum. Düğümü çözen maç 4. maç olacak gibi..

Tahminime gelince 4-2 Lakers

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...