14 Ağustos 2009 Cuma

The Kingdom


Geçtiğimiz gece seyretme fırsatı buldum bu filmi ki fena bir yağım değildi. İsmini Suudi Arabistan Krallığı'ndan alan film o bölgenin de gergin ve sıkıntı dolu atmosferini de izleyiciye her an yaşatmakta. Aslına bakacak olursak filmin girişi ve ilk dakikaları filmin farklı bir tür olacağını gösterir gibiydi ancak sonunda gösterdi ki hepimizin bildiği sıradan bir Hollywood filmiymiş.

Filmin başında Arabistan'da ardarda patlayan bombalarla gerilim hat safhaya ulaşırken Amerikan ajanlarının bölgeye gelmesiyle beraber film boyunca 'aha şimdi bir şey olacak' - 'ne zaman bir saldırı olacak' gerilimi ile filmi izliyorsunuz. Aslında filmin konusuna ve işleyişine bakarak 'yok artık' diyebileceğiniz bir iki olay olmuyor da değil ama dediğim gibi hiçte fena film değil. Hollywood filmi olduğundan elbette ki filmin sonunda Amerikalılar haklı çıkıyor, yani sonunu tahmin edebiliyorsunuz haliyle. Ancak filmin son sahnesi oldukça etkileyici. Bu davanın henüz bitmediği ve kolay kolay bitmeyeceği, bu kan davasının durdurulamayacağına yönelik önemli bir mesaj verilmiş.

Bugün izlediğim bir diğer film ise 21-Blackjack.. Aslında bu tip bir filme 2 saat fazlasıyla uzun gibi görünse de izlerken hiç sıkılmıyor insan. Konularıyla ders veren bu film yine de eğlencelik bir film olmaktan öteye gidemiyor, ancak yine de sonunda izleyiciyi ters köşe yapmasıyla artı puan toplamış olmalılar. ''winner winner chicken dinner''.. İzlenesi bir film..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...