9 Eylül 2009 Çarşamba

Eurobasket: Day 2

A Grubu

Turnuvanın ilk maçı Yunanistan-Makedonya maçı pek zevkli geçmemiş. Farklı bir skor ve Makedonya adına oynanan salaş bir oyun var. Yunanistan savunması rakipleri bolca üçlük denemeye zorlamış ve maçı da gayet rahat bir şekilde kazanmış. Günün ikinci maçında ise Hırvatlar Eliyahu'nun müthiş performansına karşın kazanarak gruba iyi bir başlangıç yapmıştı.

İkinci gün iki kazanan takım karşı karşıya geldi. Eksik Yunanistan'a karşı Hırvatların kazanabilecğeini öngörüyordum ancak Yunanlar savunma prensiplerini sürdürerek bu maçtada galibiyete ulaştı ve ikinci turu garantiledi. Gruptan çıkma adına çok önemli olan maçta İsrail ile Makedonya karşılaştı. Makedonya bu kez kazanarak grupta önemli bir adım atmış oldu. İsrail son maçlar öncesi grupta saf dışı kalmış gibi..

B Grubu

Bu grup zorlu mücadelelere sahne alıyor. Her ne kada reksikleri olsa da üç kalbur üstü takım ve mücadeleden hiç kopmayan dişli bir Letonya.. İlk gün Rusya Letonya'yı guard Bykov'un sağlam performansı ile geçmeyi başarmıştı. Kambala'nın performansına ise yazık olmuştu. Grubun merakla beklenen maçı Fransa-Almanya ilk gün oynanıyordu. Maç boyu başa baş giden karşılaşmada son çeyrekte Parker'ın oyuna ağırlığını koymasıyla ibrenin yönü de horozlara doğru kaydı ve ilk günü galip kapatan takımlardan oldu.

İkinci gün zorlu bir maçla başladı. Almanya-Rusya.. Jan Jagla'nın iyi oyunuyla Rusları geçen Almanlar ikinci tur için umutlarını sürdürdü. İkinci maç ise dengesiz bir maç oldu. İlk devre skoru 21-16 olan karşılaşma da kaçan şutlar ön plandaydı. Kazanan yine Parker farkı ile Fransa oldu. Letonya'nın son maçta hesaplarıma göre Almanya'ya karşı bi hayli fark yapması gerekiyor. Bu da biraz zor gibi..

C Grubu

İlk gün büyük bir sürprizle başladı. Sırbistan bu turnuvanın da favorilerinden İspanya'yı ilk maçta bozguna uğratarak herkesi şaşırttı. Slovenya'da beklenildiği gibi grubun zayıf halkası Britanya engelini zorlanmadan aştı ama akıllarda kalan İspanya'nın aldığı yenilgiydi.

İkinci gün iki kazanan takım Sırbistan ve Slovenya karşı karşıya geldi. Slovenya'yı hiç izlemedim ama gayet sağlam bir takım mevcut bu belli. 2 de 2 ile yollarına devam ediyorlar ve bir gece önce İspanya'yı deviren Sırplara herşeyin toz pembe olmadığını gösterdiler. İspanya'da ise garip bir şeyler var. Britanya önünde rahat bir galibiyet almaları beklenirken son periyot rakibin geri dönüşüne izin verdiler ve maçı krize soktular. Kazandılar ama bu böyle nereye kadar gider bilinmez..

D Grubu

Günün ilk maçında ev sahibi Polonya, Bulgaristan önünde zorlanmadan kazanmayı bildi. Müthiş taraftarını da arkasına alan Polonya geçen sene galibiyet alamadan kapattığı turnuvaya galibiyetle başladı. İkinci maçta ise Türkiye müthiş savunma performansı ile Litvanya önünde zafere gidiyordu.

İkinci gün Polonya-Litvanya maçı ile başladı. Muhteşem seyirci yine ön plandaydı. Ev sahibi avantajı fazlasıyla önem teşkil ediyor muhakkak ki Litvanya'ya bir darbe de Polonya'dan geldi. Fena basketbol oynamıyorlar ve ikinci turda sürprize imza atabilirler. Günün ikinci maçı ise Türkiye adına antrenman maçı gibiydi. Erken yakalanan fark sayesinde rahat bir maç çıkartan milli takım ikinci turu garantiledi. İkinci devre fazla süre alamayan oyunculara da şans veren Türkiye'de Semih Erden'in bu denli formsuzluğu da insanı korkutuyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...