10 Ekim 2010 Pazar

Bobcats Hedeflerin Gerisinde


Geçen sezon play-off yapmış bir takım için olumsuz konuşmak erken olabilir ancak Bobcats'in bu yaz kadrosunun ciddi anlamda zayıfladığını düşünenlerdenim. Geçen seneyi boş geçen takımların da güçlendiğini düşününce Bobcats'in bu sene işini zor görüyorum. Yazın da neyin ne olacağı belli değildi aslında. Jordan Diaw'ı takımdan göndermek için uğraşıyordu ama takımda kaldı. Pota altında önemli bir opsiyon olan Chandler Dallas'a takas edildi ve karşılığında gelen Dampier serbest bırakıldı. Saçma bir off-season geçirdiklerini de eklemek lazım.

Şimdi öncelikle guard rotasyonuna bakalım takımda. Takımın birinci guard'ı Felton bu yz serbest oyuncu konumuna geçince Knicks'in yolunu tuttu. Felton gibi bir ismi kaybetmek belki kötü gibi gözükebilir ancak geçtiğimiz sezon bir türlü izleme fırsatı bulamadığımız, formda olduğu dönemde bile Larry Brown'un rotasyon uğruna sürelerini kısıtlı tuttuğu genç guard Dj Agustin'i artık bol bol izleyebileceğiz. Bunun dışında Clippers dönemlerinde geleceğin önemli guardları arasında gösterilen ancak sakatlığı sonrası dikiş tutturamayan Livingston gibi potansiyeli olan bir guarda imza attırarak yeniden bir şans verdiler. Livingston'un artık aradığı fırsatı bulduğunu ve değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Lige ilk geldiği yıllarda onun oyununa inanan biri olarak hala bir şeyler başarabileceğini düşünüyorum ve bunun için de Bobcats önemli bir adım olacaktır.

Bobcats yaz döneminde Tyrus Thomas'a 5 yıl 40 milyonluk bir kontrat önererek takımda tuttular. Tyrus Thomas'a verilen bu kontrat biraz fazla gibi gözüküyor kabul ama Nets'in verdiği kontratı karşılayabilmek adına bu kontratı vermek zorunda kaldılar. Ancak Thomas'ı takımda tutmalarınn ardında Larry Brown olabilir. Thomas'ın belki de başka takıma gitmesi kariyerinin sonu olabilirdi ancak şimdi Bobcats'te kalması Brown'un koçluğunda kariyeri adına önemli olacaktır.

Şimdi Bobcats'in uzun rotasyonun da bu yaz neler yaptığına bakacak olursak Tysnson Chandler Dallas'a gönderildi ve yerine Eric Dampier geldi rotasyonda. Peki ondan sonra ne yapıldı, Eric Dampier gibi birini serbest bırakarak yerine Kwame Brown ile anlaşıldı. Bobcats'in neler yaptığını anlamak gerçekten güç ama belki de rotasyona şu açıdan yaklaşmış olabilirler. Nazr, Eric ve Diop defansif yönü ön plana çıkan oyuncular. Hoş ama Kwame hücum açığını nasıl kapatabilecek o da ayrı bir soru ya neyse...

Pg - Agustin / Livingston / Crittenton
Sg - Jackson / Carrol
Sf - Wallace / Brown / McGuire
Pf - Diaw / Thomas/
C - Nazr / Kwame / Diop

Uzun rotasyonu açısından bol alternatifli bir kadrosu var aslında Bobcats ekibinin ve hazırlık maçlarında iyi süreler alan ve kadroya dahil etmediğim Darius Miles'ta var. Ancak bu uzun rotasyonunun tek eksiği hücum yönü olacak ve bu büyük eksiklerden biri. Sadece guard kısmına hücumu bırakmak bir çok maçı kafadan kaybetmek anlamına geliyor. Zaten bunun sıkıntısını geçtiğimiz sezon Orlando serisinde de gördük.

Yazıya başlarken söylediğim gibi Charlotte Bobcats zayıflayan kadrosu ve güçlenen Doğu karşısında bu sezon dikiş tutturamayabilir. Onlar adına tek avantaj başlarında Larry Brown gibi kariyeri başarılarla dolu bir koç olacaktır. Brown'un kurt yönetimi altında yine iyi işlere imza atabilirler ama play-off'u tekrardan hedefliyorsa daha sert ve istekli olmaları gerekecektir.

2 yorum:

baldur dedi ki...

hacı şu oyuncuları isim soyisimle yazsan da biz de tek tek bu kimdi bu hangi jackson diye bakmak zorunda kalmasak:)

Kaan Mert dedi ki...

bundan sonrakileri tam isimleriyle yazarız o halde ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...