4 Aralık 2010 Cumartesi

Nba'de Bugün - 03.12.2010

Nba'de dün gece 13 maç vardı. Yani 26 takım sahne aldı. Kısaca dün geceye dair notlara bakalım

* Gecenin önemli karşılaşmalarından biriydi Chicago-Boston maçı. Hem Doğu'da bu iki takımın elde edeceği konum için hem de Semih ve Ömer'in oynadıkları takımlar olduğu için. Boozer'ın dönüşü ile Ömer'in süreleri biraz olsun kesilmiş olsa da oynadığı dönemlerde katkısını vermeyi sürdürüyor. 3 sayı 2 ribaunt ile oynadı. Ancak Boozer'ın dönüşü ile Chicago kendine gelebilmiş değil henüz. Rondo ve Garnett performansları ile göz doldurdu maçta. Garnett fazla konsantre çıkmıştı maça. Semih'te 20 dakikaya yakın süre buldu ve 7 sayı 4 ribaunt üretti.

* Durant'in sakatlığında zorlanarak Nets galibiyeti alan Thunder'ın şansı dün Raptors karşısında tutmadı. İlk beşe yerleştiğinden beri oldukça iyi performanslara imza atan Calderon başta olmak üzere Bargnani ve Barbosa'nın önemli katkılarıyla Toronto üst üste 2.galibiyetine uzandı ve Cavs'ı altına alıp Doğu'da play-off potasına girdi.

* Elton Brand ve Iguodala'nın başarılı istatistiklere imza attığı gecede Sixers kazanabileceği bir maçı Hawks'a verdi. Maçın son çeyreği sadece 14 sayı üretebilen Sixers maçı kazanma şansını da kaybediyordu. Atlanta'da günün yıldızı All-Star isim Horford oldu yine.


* Batı'nın tepesindeki iki takımın mücadelesi de merak ediliyordu. Savunma odaklı bir mücadele oldu. Son çeyreğine kadar izleme fırsatı buldum ve Dirk'in fazlasıyla etkili performansı vardı. Utah'ta son dönemde takımı galibiyetlere taşıyan isim olan Deron usta isim Kidd'e karşı başarılı bir performans sergileyemedi.

* Üst üste dört yenilgi alan ve soru işaretleri taşıyan Lakers evinde Kings'i fena dağıttı. Maçın başından beri üstünlüğü eline alan Lakers ikinci yarısı formaliteden oynanan maçı 33 sayı farkla kazandı. Kobe'de takımının kötü gidişine dur dediği gece de 22 sayı üretti. Kaybettiği maçlarda benchten katkı alamayan Lakers farkın da etkisiyle oyuna sürdüğü bench isimlerinden bu maç 54 sayılık katkı aldı.

* Clippers'a deplasmanda yenilerek deplasman serisi son bulan Spurs evinde Wolves'i konuk etti. Son çeyreğe 15 sayı geride gire Spurs son bölümde müthiş bir geri dönüşe imza attı ve galibiyeti söke söke aldı. Duncan performansıyla izleyenleri yine mest etti. Yıllanmış şarap misali iyi oyununu sürdürmeye devam ediyor Duncan. Dün geceki Wolves galibiyetinde 22 sayı 10 ribaunt 5 asist 4 blok ile katkı sağladı.

* Howard, Pietrus, Nelson, Reddick'in midesinde problem olduğundan dolayı oynamadığı maçta sadece sekiz isimle mücadele etti Orlando. Vince Carter'ın eksik kadroyu sırtladığı maçta Detroit'i zorlansalarda tecrübe farkı ile geçtiler. Bu kadar eksiğin olduğu Orlando'da Lewis yine kendini bulamadı. Denecek laf kalmadı artık Lewis'e. Maçın kazanılmasında bir numaralı katkıyı da sadece bir şutu kaçıran ve benchten gelip 27 sayı atan Bass sağladı. Bu arada bu takım aşçısını değiştirsin herkes zehirlenmiş eheh.

* Son dönemde formsuz oldukları gözlenen Hornets evinde bir yenilgi daha aldı. New York karşısında beklenmedik bir yenilgi alan Hornets'te David West'te midesinden rahatsız olan oyuncular kervanına katıldığından forma giymedi. Knicks'te formda isimler Amare ve Felton takımlarını galibiyete götüren isimler oldular.

* Denver ise evinde Clippers'ı eli boş gönderdi. Billups-Jr-Melo'dan beklenilen katkılar gelince galibiyete uzanmasını da bildi Denver. Bu galibiyetle serisini de 6 maça çıkartan Denver üst sıralara biraz daha yaklaştı.
*Phoenix ise evinde Pacers'ı mağlup etmeyi başardı. Granger ve Hibbert gibi iki önemli yıldızının formsuz olduğu gece de McRoberts ile maça tutunan Pacers'a karşılık Frye sahneye çıktı ve 29 sayı üretti. Hidayet'te benchten gelerek 6 sayı 2 asist ile mücadele etti.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...