23 Eylül 2008 Salı

Arthur Zico


Arthur Zico teknik direktörlük kariyerine tam olarak Japonya ile başladı. Japonya ile 2004 Asya Kupasını kazanan Zico 2006 Dünya Kupası'nın ardından Fenerbahçe yolunu tutmuş ve burada kendini kanıtlamıştı. Zico ilk senesinde takımı lig şampiyonluğuna taşırken, bir sonraki sezon ise Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'yi çeyrek finale kadar taşımıştı. Avrupa kupalarında aldığı başarılı sonuçlarla taraftara da kendini sevdirmişti.

Zico bugün okuduğum habere göre Özbekistan'ın Budyonkor takımı ile anlaşmış. Hani şu yaz aylarında Eto'o ile dedikodular yaşayan ama ancak reklam için Eto'o 'nun Özbekistan'a gelmesini sağlayan takım. Kuruvchi'ydi takımın adı değişmiş Budyonkor olmuş. Neyse Zico kariyerine orada devam edecek.

Zico'nun değer bilinmedi Fenerbahçe'de. Bende ilk senesinde çok haksızlık ettim ona ama takımı getirdiği nokta cidden büyük başarı. Yönetim sözleşmesini yenilemedi ve takımdan ayrıldı Zico bu sene. Avrupa'da da kulüp bulamamasına şaşırdım .En azından gelecek hedefi olan mütevazi külüplerle bile anlaşabilecekti yani kanıtlamıştı kendisini. Şimdi tutupta Özbekistan'a gitmesine anlam veremedim. Neyse inşallah başarılı olur Zico.. İstanbul'dan ayrılırken Fenerbahçe taraftarlarını unutamayacağını söylemişti. Biz de seni unutmayacağız..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...