9 Aralık 2008 Salı

'Gerçek'ten Etkilendim


Martın sonuna doğru vizyona girmişti Banka İşi. Sıkı bir Jason Statham fanı olmama rağmen -ki adamın hiç bir filmini sinemaya gidip izlemişliğim yok- daha yeni izleme fırsatı buldum filmi. Kanal D'de görmüştüm geçen reklamını. Adını 'Banka Soygunu' diye değiştirseler de aslen Banka İşi'dir o..

Olay 1971'de geçiyor filmde ve zaten giriş filmde izleyeceğiniz olaylar gerçektir ile başlıyor. İlk başları biraz sıkıcı gibi geldi. Dört bir koldan tanımadığımız simalar vs derken yarım saatin dolması ile beraber bu ayrı karakterlerin birbirleri ile olan etkileşimlerini. görüyooruz ve aksiyon heyecanın içinde buluyoruz kendimizi. Jason Statham'ın daha önce izlediğim filmlerine nazaran fazlaca dövüş sahnesi yok. Bir tane var ama onu da maksat adamın yeteneklerini sergilemek olsun diye çekmişlerdir.

Gerçek dedik başlıkta. Gerçekte harbi gerçek yalnız. Bir banka soyhunu oluyor ama olayda en masum kişiler hırsızlar. Zaten film sonunda bankada kasası bulunan bir kaç vatandaş hapsi boylarken bizim soyguncuların mutlu sonu gözüküyor. İzlenilmesi gereken bir film. Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus ilk yarım saati izledikten sonra ön yargılı olmamak.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...