12 Aralık 2008 Cuma

J-Rich // Bell-Diaw


Steeve Kerr aslında Espn yorumcusu iken mantıklı bir adamdı. Ne olduysa Suns'un başına geçince oldu. Öncelikle üç yıldır değişmeyen ve somut bir başarı yakalanmamış sistemi radikal bir kararla değiştirerek takıma Shaq'ı kazandırdı. Sene sonunda da hızlı hüzum basketbolunu takıma yerleştiren D'Antoni kovularak yerine Tery Porter getirildi. Her şey iyi güzel takım biraz olsun savunma yapmaya uğraşıyor derken iki gün önce takas haberi geldi.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu denecek cinsten gereksiz ve saçma bir takastı Suns adına. Takımda savunma yapabilen ve all-around oyuncu olan Diaw'ın yanında yine benchten gelerek ekstra katkıları olabilen Bell'i göndererek karşılığında J-Rich'i aldılar. Takasın ana hatları böyle. Bir de Dudley ve Singletary var.

Saçma bir takas dedik Suns adına.Kerr savunma yapmak adına sistemi koçunu değiştire dursun bu takasın ardından takımda savunma katkısı verecek oyuncu kalmadı. Üstüne benchin en önemli iki oyuncusunu postaladı. Zaten çok düşük olan bir şampiyonluk şansı vardı o da bu benchin dağılmasıyla yok oldu. Savunma ağırlıklı bir takım olacaklar diye beklerken şut atmaktan başka bir ekstrası olmayan Jason Richardson'u takıma katıyorlar. İyi koşmalar size..
Hepsini geçtim 2010'un üzerine çıkan bir kontrat aldılar Jason'u takıma katarak.

Bobcats ise bu hamlesiyle ciddi bir play-off adayı oldu bana göre. Diaw ve Bell tam Larry Brown'un isteyeceği türden oyuncular. Üstüne üstlük bu aşı tutmasa bile Bobcats adına 2010 için bir Knicks bir Nets kadar olmasa da diğer önemli isimlere teklif götürebilecekleri bir salary boşluğu da olacak takımda. Zaten amaçları Jason Richardson'u takımdan göndermekti. Onun takım oyununa uymayan yapısı kimyayı bozuyordu ve karşılığında iki rol adamı aldılar. Play-Off yolu zorlu olsa da benim için önemli bir aday Bobcats. Son sıra olur daha üstü olur..
Olmasa da onlar için gayet iyi bir takas oldu. Kısa vadeyi göreceğiz de uzun vadede kesinlikle kârlı olan taraflar.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...