7 Aralık 2008 Pazar

Suns 106-104 Jazz

İki takımında içinde bulunduğumuz performansları çok iç açıcı değil ancak yine maçın bir adı var. Suns-Jazz.. Ki adına yakışır bir maçta oldu ve son ana kadar heyecan vardı. Maçın başından sonuna kadar skorda öyle aman aman bir kopma olmadı. İki takımda iyi değildi dedik ki Utah'ta özellikle sakatların eksikliği son dönemde canlarını fazlasıyla sıkmıştı.

Suns hücumda Shaq'ı ilk dakikalarda kullanma düşüncesindeydi nitekim Shaq iyi bir başlangıç yaptı maça. Amare son dönemde ribauntlara hiç katkı vermiyordu. Dün gece 20 ribaunt alarak önemli bir katkı sağladı. Bu ribauntların yarısından fazlasının da hücum ribauntu olması takıma önemli bir katkı sağladı.

Nash şutları ile başarı sağlamasa da yine asistleri ile takıma katkı sağladı. Skor opsiyonu açısından Nash'ten istediği katkıyı alamayan Suns benchten gelen Barbosa ile bu sorunu aştı. Barbosa benchten gelerek 25 sayı bıraktı Utah potasına. Bunun dışında Suns benchinin önemli diğer iki oyuncusu Bell ve Barnes'te işin hem savunma hem de hücum yönünde katkı sağladı.

Son maçlarda Nash'in eksikliğinde dahi süre almakta zorlanan Dragic 9 dakika sahada kaldı ancak kayda değer bir performansı yoktu. Zaten aldığı bir darbe sonrası kontrol amaçlı hastahaneye kaldırıldı.


Utah pota altında Millsap yine etkili bir maç çıkarttı. Takımın hafta içi oynadığı maçlarda iyi performansıyla Ddoldurmuştu ve dün gece Suns karşısında da pota altında oldukça mücadeleci, ribaunt kovalayan atletik özelliklerini sergileyen bir Millsap vardı.

Sakatlığının ardından dün gece Raptors karşısında ilk kez forma giyen ve benchten gelerek önemli katkılar yapan Krilenko dün gece özellikle skorda yaptığı katkıyla takımının ayakta kalmasını sağladı.

Deron Williams özellikle 2.çeyrekte gösterdiği performans ile beğenimi kazandı dün gece. Maç boyu skor 16 kez el değiştirdi ve 17 kez skorda eşitlik vardı. Böyle bir maçta Suns'un 9-0'lık bir seri yakaladığı dönemde bulduğu skorlar ve oynattığı oyun ile takımını ayakta tuttu. Tam anlamıyla hazır olduktan sonra daha iyisini göreceğiz elbette ondan.

Memo son maçlarda Boozer'ın olmayışına rağmen kötü performanslar sergiliyor. Eskiden Boozer sahada yoksa canını dişine takıp mücadele ederdi ama ben ne bu maçta ne de bundan önceki bir kaç maçta görmedim o performansı. Yinede double-double yaparak iyi bir istatistik elde etti.


Cj Miles'ta dün gece Utah adına önemli katkılar verdi. Özellikle üçlük isabetlerinde sergilediği yüksek yüzde ile Suns'un canını fazlasıyla yaktı Cj Miles ancak 4/4 ile giderken son iki dakikada bu performansını sergileyemedi ve kritik üçlükleri kaçıran isimdi. Utah adına maçta sürpriz yumurta gibiydi ancak son dakikalarda iki hücumda onun üzerinden oynamak ne kadar doğru tartışılır. Deron özellikle onu aradı belkide yüksek şut isabetlerinden dolayı ancak boş iki üçlüğü atamadı ve ibre Suns'a son defa döndü ve maç sona erdi.

Suns üst üste dört maç kaybetmişti ve Utah galibiyeti ilaç gibi geldi ancak önlerindeki fikstürde pek kolay gözükmüyor. Utah ise eksiklerinin acısını çekmeye devam ediyor. Belki bu maçta Boozer dışında eksiği yok gibiydi ama tam kadro olmak psikolojik açıdan önemli bir avantaj teşkil eder. Utah'ın önündeki maçlara baktığımda yine kolay maç gözükmüyor. Portland-Magic ve Celtics maçları var Jazz'ın önünde.

2 yorum:

Leo dedi ki...

abi iyiki skorda kopma olmamış=)

Kaan Mert dedi ki...

Sorma yahu.. Skoru kopartmışız :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...