13 Aralık 2008 Cumartesi

Nba - 12.12.08



Cavs-Phila
Ilgauskas yok Gibson yok Sixers'ın belki bir şansı olabilir demiştim maçın hemen öncesinde ama Sixers bırak maçı kazanmayı organize bir-iki hücum dahi izletemedi maç içinde. Cavs sadece bugüne kadar oynadığı normal oyununu oynadı, yeri geldiğinde sıkı svunma yapıp yeri geldiğinde ceza şutlarını sokmasını bildiler ve maçı rahat bir şekilde götürüp kazandılar.

Cavs şu anda Nba'in en iyi üç takımından biri gerek form durumu gerekse istatistikler verilere bakarak ve Sixers'ın evinde bu sezon yenilmemiş Cleveland'ı yenebilmesi için ekstra birşeyler de yapması gerekiyordu. Ancak o ekstra aktkı bir türlü gelmedi. Üstüne Brand'in ritimsiz oyunu garip hücumlar ve dağılmış bir pota altı vardı Sixers cephesinde.

Ve maçın ardından Cheeks Sixers koçluğundan kovuldu..

Detroit-Pacers
Detroit son günlerde sergilediği kötü performans ile topa tutuldu. Üst üste üç maç kaybedince ve karşısındaki de bu sezon sürprizlerine alışık olduğumuz Pacers olunca maçın izlenirliği arttı. Nitekim maç nerdeyse hiç kopmadı. Pacers'ta Granger harika bir maç çıkartırken performansı galibiyete yetmedi. Bunun dışında Pacers cephesinde etkili gözüken isimler guard Tj ve benchten gelen Jack'ti.

Pistons tarafına baktığımızda takım her ne kadar kötü gitse de ritmini bozmayan Hamiltn dün geceki maçta yine takımın en iyisiydi. Bunun dışında Stuckey-Ivy yan yana başlamış ve uzun bir süre maçı öyle sürdürmüşler. Detroit kısa bir beşle oynamış. Bu yüzden ribauntlarda her ne kadar Pacers üstün olsa da kısalar anlaşılan fazlaca top kaybına zorlamış Pacers'ı. Stuckey ve Iverson yine iyi bir maç çıkartmış. Özellikle Stuckey'e dikkat diyorum ben.

Nets-Toronto
Maçı izlemedim ancak bakınca direk göze çarpan istatistik Carter'ın yanında duruyor. 0/13 ile şut atmış Carter dün geceki maçta. Bunun sebebi en başta coach Frank ve sonrasında guard Harris'in.. Frank sahada Harris 24 saniyenin üçte ikisini topla oynarken görmüyor mu? Carter 13 şutta isabet bulamamış çok mu? Eline 13 top geçtiğine şükretsin adam bari..

Raptors cephesinde son günlerde çıkış yapan ve beğendiğim bir isim var Graham. Triano ile beraber çıkışa geçen ve her maç benchten ekstra katkılara imza atan Graham maç içinde kritik işlere imza atıyor. Bunun dışında benchten üç oyuncunun çift haneli rakamlara ulaşması da etkileyici. Raptors'ta Kapono dışında ilk beş vasat bir gece geçirirken benchin oyuna müdahale etmesi maçı kazanmalarını sağlamış.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...