11 Aralık 2008 Perşembe

Spurs 95-89 Hawks


Şu maç için aslında oyuncuların performanslarından çok hakemlerin performanslarını konuşmak gerekir. Son çeyrek o kadar rezil bir yönetim gösterdiler ki maçın sonucunu tayin ettiler resmen. Hawks ne kadar iyi savunma yaparsa yapsın çalınan düdüklerde takdir hakları hep Spurs lehine oldu. Manu ile Horford'un bir pozisyonunda kimse ne olduğunu anlamadan iki teknik faul ile beraber maç Spurs lehine döndü. Hawks'ın emeklerine yazık oldu cidden. Bu kararlar olmasa maçı Hawks alır demiyorum ama ortada giden bir maçı hakemler ite kaka Spurs tarafına çevirdi bu açık.

Neyse maça döneyim en iyisi. İlk dkaikalarda skor başa baş giderken Spurs 13-0'lık bir seri yakaladı ve öne fırladı. Son çeyreğe kadar da skorda hep üstün olan taraftı zaten. İlk çeyrekte Matt Bonner'ın sürpriz katkıları Spurs adına oldukça önemliydi. Bonner ribauntlardaki aktifliği ve şutuna güvenen bir 4 numara olarak oldukça efektifti ve Hawks savunmasını bir hayli zorladı.

Zaten ribauntlar konusunda Spurs'un bir hayli üstünlüğü vardı. Yani maç sonu istatistiğine bakacak olursak Spurs 52 ribaunt alırken Hawks ise sadece 27 ribauntta kalmış. Spurs bu ribauntlarıda yalnızca kendi potasında toplamadı elbet, 15 hücum ribauntu alarak olası Atlanta hücumlarını kesmekle beraber fazladan hücum şansları da yaratmış oldular.

Ribaunt bu maç için önemli bir istatistikti nerdeyse maçın hikayesi ribauntlardı. Atlanta takımı oyun sete set oynandığında hücumda aktif olamayan birşeyler üretmekte zorlanan bir takım. (Kendimi bu cümlede NtvSpor'da yorum yapan Sergen Yalçın gibi hissettim. Atlanta takımıymış pehh) Transition offense'lar da ne kadar rahat iseler oyun sete sete döndüğünde de o derece zorlanıyorlar. Yanlış şut seçimleri gereksiz zorlamalar. Eee Hawks ribaunt almakta da zorlanınca hızlı hücum sayısı onlar adına minimum seviyede kaldı. Spurs'te savunmasıyla rakibi iyiden iyiye köreltti. İlk çeyrekte yakalanan seride tamamen bundan ibaret. Biraz sertleşen savunma ve Atlanta'nın elinin ayağının dolaşması..


Manu Ginobili iyi oyuncudur hoş oyuncudur ama bu maçta bana çok yapmacık geldi. İyi bir maç çıakrtırken hakemlere oynadı son çeyrek Manu. Tamam skorunu üretti etti ama performansını gölgeledi bence maç içinde sergilediği hal ve tavırlar. Spurs'te onun gayet iyi bir gece geçirdiği bu maçta sürekli Manu'yu tercih etti. Oyunda olduğu her hücumda toponun elinden geçti..

Atlanta'nın skor üretmekte sıkıştığı dönemlerde sahneye benchten gelen Murray çıktı. Onun özellikle ilk çeyrekte bulduğu 2 üçlükle Hawks belkide oyuna tutundu. Bunun dışında Aice Law'da benchten gelerek her alanda katkı sağladı. Skor konusunda beklenen düzeyde olmasa da saha içindeki olgun duruşu ve oyunu ile daha fazla süre almayı hak ediyordu bu maçta. Hoş yine ortalamalarının üzerinde süre aldı Law.

Spurs üstün götürdüğü son çeyrek sıkıntıya düştüğü ancak hakemlerin uzattığı yardım eli ile düzlüğe çıktığı bir maçtan galibiyetle ayrıldı ve son dönemdeki çıkışını sürdürdü. Maç içinde oldukça efektif ve tempoluydular ki bu dün gece 2 uzatma oynamış takım görüntüsünden çok uzaktı. Haliyle Atlanya son çeyrek daha diri kaldı ancak galibiyeti getirecek hamleler gelmedi yada izin verilmedi..

1 yorum:

John dedi ki...

Starter or Sixth Man, it's all the same when Manu starts rock and roll for the San Antonio Spurs. The outcome will always be the same.

You gotta feel the aura and the vibe when he makes his way from the bench into the court. The whole crowd will be on their feet waiting for something explosive to happen.

Against the Hawks, it happened. As they say in the NBA where amazing happens. For me when Manu is on fire, MORE than amazing happens.

Check out my review on the Spurs/Hawks game.

http://mundoalbiceleste.blogspot.com/2008/12/nba-news-manu-leads-spurs-past-hawks.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...