22 Eylül 2010 Çarşamba

Bir Kahn Var Bende Benden İçeri


Ne kadar isterdim bu yazının başlığının "Kurtlar Ulumaya Hazır" tipinde birşey olmasını. Kevin Garnett'in oynadığı dönemde büyük sempatimi kazanmış olan Timberwolves, ne yazık ki bu yıl ligin dibinin en büyük adayı. Bu durumun oluşmasındaki en büyük pay da takımın genel menajeri David Kahn'a ait. Aslında Kahn'a da GM demek için bin değil milyon şahit de yeterli değil ya, neyse.



Timberwolves için 2010 Off-Season'ı GM Kahn'ın açıklamalarıyla başladı. Takımın içine eden McHale'in yerine geçen Kahn, FA pazarında etkili olacaklarını, LeBron-Wade-Bosh üçlüsünden birine talip olabileceklerini belirtiyordu. Genel kanı salary cap'inde fazla yer olmayan Timberwolves'un Al Jefferson dışında takasta kullanabileceği oyuncu olmadığı, Jefferson'ı da göndermeyecekleri yönündeydi. Bunun Kahn'ın fantastik açıklamalarının ve daha da fantastik hamlelerinin başlangıcı olduğunu kim bilebilirdi ki? Timberwolves, yapılmaz denileni yapıp Jefferson'ı gönderdi. Hem de Utah'ın 2 draft hakkı ve Kosta Koufos karşılığında!

Darko Milicic'e daha fazla süre verebilmek için Al-Jeff'i Utah'a hediye paketiyle gönderen Timberwolves'un bu yaz en çok akılda kalan hamlesi bu oldu. Büyük ihtimalle de uzun yıllar unutulmayacak. Geçtiğimiz sezon draftın son gününde yapılan NYK(Cardinal)-Timberwolves(Milicic) takasının karlı tarafıyla ilgili bir soru sormuştu NTVSpor. Bakıyoruz da en karlı çıkan takım Utah Jazz olmuş.

Milicic hamlesini bir yana bırakırsak diğer önemli hamleler olarak 2008 draftı ürünü Nikola Pekovic'i kadoya almak, Ridnour'la anlaşmak, Beasley'i takıma katmak ve Wesley Johnson'ı draft etmek gösterilebilir. Ayrıca takıma katılan Lazar Hayward, Anthony Tolliver ve Martell Webster de tek tek bakılınca güzel hamleler. Ancakbütün hamleleri zaten elde olan kadronun yanına koyunca Timberwolves koçu Rambis için büyük bir sorun çıkıyor: 3-4-5 numaralardaki inanılmaz bolluk.



Takım

PG: Ridnour-Flynn-Telfair
SG: Ellington-Webster-Wilkins
SF: Johnson-Hayward-Beasley-Brewer
PF: Love-Pekovic-Tolliver
C: Milicic-Koufos

Herkesi bir pozisyona koydum, zira bu rotasyon planlaması değil. Wsley Johnson ve Michael Beasley 4 numarada da süre alacaklardır, Webster 3 numarada görülebilir, Love ve Pekovic de pivot pozisyonunda oynayabiliyorlar. Neyin ne olacağı üç aşağı 5 yukarı belli ama Timberwolves'ta hiçbir şey belli olmaz. Tahmini ilk 5; Ridnour-Webster-Beasley-Love-Milicic şeklinde olacaktır. Beasley'nin 3 numarada kötü olduğunu biliyoruz ama onu 4 numaraya çekmek Love-Milicic ikilisinden birini benche göndermek anlamına geliyor. Love hadi neyse de Milicic bench oyuncusu olmaz bu takımda, özellikle Al Jefferson'a yol verilme nedenini düşününce.

Gençlerle dolu bir beş enerji getirecek gibi görünüyor ama 3 çaylağın lige alışma sürecini ve Flynn ile Ellington gibi guardlarının kendilerini daha kanıtlayamadıkları düşünülürse benchin oyuna girdiği dakikalarda sıkıntı yaşanacaktır. Kadro ve olası rotasyon hakkında kesin olan tek şeyse hiçbir amacı olmayan bu takımın Milicic ve Ridnour'u oynatarak Flynn, Ellington gibi isimlere bir sezonu daha zindan edeceği ve Johnson, Hazard, Pekovic üçlüsüne de hiç hoş bir karşılama yapmayacağı.



Gelecek Sene

David Kahn ve Kurt Rambis'in olası bir kazada çalışamyacak durumu gelmedikleri sürece Timberwolves'un derecesi ancak 20-30 galibiyet arasında değişebilir.

Yine de Michael Beasley'nin yerinin garanti olduğunu düşünürsek Timberwolves genç oyuncu için büyük bir şans. Bu karmakarışık ortamda, topu eline alabilir, yönlendirebilir ve atabilir. Kısacası gelişebilir. Flynn'nin zaten şüpheli olan gelişimi de bu yıl Ridnour'un arkasında kalacaktır. 9 maçta 79 dakika oynayarak Milli Takımla kürsünün en tepesine çıkmış olan Love için de pek bir umut görünmüyor. Takasın son gününe doğru, gitmek isteyebilir. Açıkçası hemen her takım da onun gibi hem Avrupa tarzına yakın hem de NBA basketbolunu koparan, pota altı oyunları ve şutu olan bir 4-5 numarayı isteyecektir. Bakalım o da bir boy büyüğü gibi hediye paketi içinde mi sunulacak?



Takımın 3 Yıldızı

Darko Milicic yönetimin ona olan düşkünlüğü sayesinde bu yıl göz önünde en çok olacak isim gibi görünüyor. Yukarıda bahsettiğim nedenlerle de Beasley önplanda olacaktır. Al-Jeff varken 2. adam olan Love da üstüne koyarak takımın 3 yıldızından biri olacaktır. Keşke burada Wayne Ellington ve Nikola Pekovic'i, Love ile birlikte söyleyebilseydim. Ne yazık ki David Kahn buna izin vermiyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...