25 Eylül 2010 Cumartesi

Heat, Dampier'dan Vazgeçti

Charlotte Bobats'in kadrosuna Kwame Brown'u kattıktan sonra serbes bıraktığı Eric Dampier -ki bu olaydan karlı çıkıklarını söylemek zor- tercihini Miami'den yana kullandı. Houston'ın da peşinde olduğu Dampier piyasada deli gibi pivot isim arayan Miami'yi tercih etti.

Şimdi Dampier'ın kontrat senesinde oynayacak olması ona ekstra performanslar getirebilir. Ki Shaqvari performanslarına da şahit olmuştum. Belki istatistik anlamında değil ama oyun yapısı anlamıyla. Bu açıdan kontrat senesinde olması onun bu olumlu performanslarını arttıracaktır. Aynı zamanda şampiyonluk parolası ile yola çıkmış bir takımda motivasyonuda her zaman yüksek seviyede olacaktır.

Miami ise piyasada bulduğu pivotu kapacakken beklemedikleri bir fırsat geçti ellerine ve Dampier tam anlamı ile kadrolarına 'cuk' oturdu. Süper üçlü ve yanına Miller'ı aldıktan sonra geri kalan bench oyuncularını ve iyi parçaları takıma kazandırmak önemliydi. Howard, Ilgauskas gibi isimlerle bu bölgeye takviye yapıldı ancak Dampier tercihi muazzam olmuştur takım adınada İhiyaç olunan bölgeye aranan kan misali Dampier'in gelişi ile Miami tam anlamıyla kadrosunu kurmuş oldu.

Güncelleme: Dün gece haberini vermiştik Dampier&Heat birlikteliğinin. Ve neredeyse çoğu Amerikan sitelerinde de yazıyordu bu. Ancak Pat Riley elindeki uzun rotasyonunu yeterli gördüklerini belirterek Dampier'a kontrat önermeyeceklerinden söz etmiş. Pota altında fazlasıyla sertlik ve mücadeleci ruh getireceğine inandığım ve şampiyonluk hamlesi olarak gördüğüm bu transferin Riley tarafından veto edilmesi ile Dampier hala Fa statüsünde ve yeni takımını arıyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...