23 Eylül 2010 Perşembe

Beklentiler Karşılandı Mı?



Şüphesiz 2010 yazında neler yapacağı en çok merak edilen takımdı New York Knicks. Walsh'ın organizasyonun başına geçmesinden sonra takımdaki kontratı şişkin oyuncular birer birer gönderildi. Tek hedef vardı LeBron James! Hatta James'in yanına bi süper star daha eklemek için Şubat ayında Tracy McGrady takasını yaptı Walsh. Takastan sonraki hedef LeBron'un yanına Bosh ya da Amare gibi bir uzunu getirmekti. Amare serbest kaldıktan sonra 5 yıl için 100 MD karşılığında New York Knicks'in yolunu tuttu. Şimdi sıra asıl hedefe gelmişti ancak LeBron canlı yayında çoğu kişiye göre süpriz sayılacak bir şekilde Miami Heat'in yolunu tuttu.


Bu karar camiada büyük hüsran yaşatsa da Walsh yine boş durmadı ve Bobcats'in başarılı oyun kurucu Felton ile 2 yıllığına anlaştı. Felton, Duhon'a göre daha istikrarlı bir oyuncudur. 15-16 sayı 8-9 asistlik bir performans bekliyorum. Orlando serisinde Nelson'un karşısında pek duramasada D'Antoni sisteminde savunma zafiyetleri pek göze çarpmıyacaktır. Amare'nin gelişiyle David Lee'yi S&T ile GSW ye gönderdiler karşılığında bu sistemin oyuncuları olan Randolph, Azubuike ve Turiaf'ı kadrolarına kattılar. Randolp büyük kazanç Knicks için, onun ani bir çıkış yapması durumunda bu takas şu an olduğundan 2-3 kat daha fazla önem taşır. 3 ve 4 numara oynayabilmesi büyük avantaj, D'Antoni kısa 5'lerle oynamayı sever bilindiği üzere Amare'yi 5 numara Randolp'u 4 numara olarak kullanabilir pek ala.. Turiaf'ta benchten gelerek hareket getirebilir pota altı savunmasına, blok kovalar, Amare'nin savunma açıklarını kapatır vs vs. Diğer isim Azubuike ise çok beğendiğim bir isim geçen yıl şanssız bir sakatlığa kurban gitti iyi bir sezon başlangıcı yapmıstı halbuki, takıma katkı sağlayacaktır. Bu arada değinmeden geçmeyelim, geçen yıl Spurs'te inişli çıkışlı oyunuyla dikkat çeken Roger Mason ile anlaşma sağladılar. 3 sayı tehditiyle takıma katkı sağlayacaktır. Ancak D'Antoni 6 kişiyle oynamayı sevdiği için çoğu maçta benchte ısıtıcı görevide görebilir.

Gelecek Sezon

Kızışan Doğuda herşeye rağmen şu kadroyla play offlara adım atacaklarını düşünüyorum. Bu yıl play off görmek zorundalar , taraftarlar yıllardır hasret. Eddy Curry'nin biten kontratı sonrası 2011 serbest oyuncu pazarından Carmelo Anthony ve Tony Parker gibi yıldız oyuncularla imzalamak istiyorlar. Hatta ve hatta Melo onların yeni hedefi olmuş gibi gözüküyor. Eğer bu kadro başarılı olursa herkesin takdirini kazanırsa oyuncuların bu takıma karşı bakış açısı değişecektir ve nihayetinde büyük şehir New York her oyuncuya nasip olmaz MSG'de oynamak. Carmelo'yu bağlamaları pek zor gözükmüyor. Son olarak Walsh'ı başkanlık görevinde başarılı bulduğumu belirtmeden geçmek istemiyorum. İsiah Thomas'ın bıraktığı kötü kontratları 2 sene içerisinde temizledi. Geriye sadece Curry'nin kontratı kaldı, tebrik etmek gerek.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...