25 Eylül 2010 Cumartesi

Eski Günler, Naber?


"Bu yıl kimi finalde görmek istiyorsun" diye sorduklarında verdiğim cevabın bir ayağını Bulls oluşturuyor. MJ döneminden sonra sürünen, daha sonra Hinrich-Gordon-Deng temeliyle birkaç sezon heyecan yaşatan ama 2. turdan ötesini göremeyen Bulls'un önünde bu sezon daha ileriye gitme şansı var.

Bu yaza Knicks ile birlikte en büyük beklentilerle giren takımdı Bulls. LeBron ümidi olsa da asıl planlar Wade-Boozer/Bosh tandemi üzerine yapılıyordu. Tıpkı knicks gibi onlar da süperstar uzunu alıp diğerlerinin birleşmesini veya takımında kalmasını izlemek zorunda kaldı. Ama üzerine süperstar getirmek istedikleri çok iyi bir çekirdekleri vardı zaten, knicks'in üzerine. Şimdi en büyük eksiklerini kapatmış gibi görünüyorlar ve Doğu'da zirvenin 4 adayından biri.


Bulls'un bu güne kadar sert, mücadeleci ve seyirciye en büyük zevki veren Play-Off performanslarının hep bir eksiği vardı: En kritik anda topu eline rahatça verebilecekleri bir isim. Ben Gordon MJ'den sonra bu konuda gerçekten umut bağlanan ilk isimdi. Ama onun da çok istikrarlı bir isim olmadığı malumdu hep. Neticede mükemmel bir Boston Celtics serisi sonrasında girilen Off-Season'da Gordon Pistons'la anlaşıp Detroit halkının yeni umutlarından biri oldu. Sonrasında umut bağlanan isim 2008 draftında bir numaradan seçilen Derrick Rose oldu. Ama Rose'la ilgili de hala topu eline aldığında istikrarla ilgili bir şüpheniz oluyor. Bu sezon buna engel olacak isimse Boozer olacak gibi. Utah'a geçtikten sonra bir iki sezon yatan ve profesyonelliğiyle ilgili şüphelerin oluşmasına neden olan Boozer sonrasında öyle birkaç yıl geçirdi ki kimsenin yattığıyla ilgili şüphesi kalmadı. Jazz'ın Konferans Finalina kadar gitmesini sağlayan, All-Star'ın aranan isimlerinden olan Boozer'ın bu yıl Bulls'un hücumdaki ilk eli olacağı rahatça söylenebilir. Gerçekten yapılabilecek en doğru hamleydi bu Bulls için.

Bulls'un bundan başka yaptığı en önemli hamle Celtics benchinin tanıdık isimlerinden Tom Thibodeau'yu koç olarak takıma getirmek oldu. Doc Rivers'ın iyi dilekleriyle Bulls'un başına geçen Thinodeau'nun nasıl bir ilk adam olacağını zaman gösterecek.

Bulls'a katılan diğer isimler milli yıldızımız Ömer Aşık, keskin şutör Kyle Korver, tecrubeli uzunlar Kurt Thomas ile Brian Scalabrine, atletik oyuncu Ronnie Brewer ve Warriors'ta parlayan CJ Watson oldu. Ömer'in ilk sezonu Noah gibi bir uzunun yedekliğini yaparak geçecek. Hücumda tek silahı ikili oyunları bitirmek olan Ömer'in "Hücumda özverili, savunmada mükemmel"olduğunu söyleyebiliriz. Pota altı oyunu olmadığını sürece NBA'de tutunması zor ama en azından bu sezon hem oynayıp hem de kendini geliştirebilir. Kyle Korver ilk bakışta ilk beşe yerleşip dış şut ihtiyacını görecek gibi duruyor ama Brewer'ın ilk beş başlaması ve onun bench gücü olarak kullanılması da olası. Brewer da Rose ve Deng gibi atletik ama şutu ancak orta seviyede olan oyunculardan. Korver'la birbirlerini yedekleyeceklerdir. CJ Watson da Rose'un dinlendiği anlarda birşeyler yapmak için sahada olacak. Egoistliğini üzerinden atamamışsa Bulls'ta tutunması pek olası değil. Thomas ve Scalabrine'nin en büyük katkılarıysa soyunma odasında olacak.



Takım

Rose-Watson
Korver-Brewer-Keith Bogans
Deng
Boozer-Taj Gibson-James Johnson-Scalabrine
Noah-Ömer-Kurt Thomas

Orijinal bir üç numara olarak sadece Deng bulunsa da takımda Korver ve Bogans gibi oyuncular da o pozisyonda süre bulacaktır. Watson zaman zaman 2 numara pozsyonuyla sahada yer alabilir, Kurt Thomas ve Taj Gibson da uzun pozisyonlarının ikisini de kotarabiliyorlar. ABD Milli Takımı ile bir Dünya birinciliği tadmış ve kendii tüm Dünya'ya göstermiş olan Derrick Rose hücumda takımı yönetecek isim olacak. Aynı zamanda Deng ve Noah ile birlikte takımın savunmada sert kalmasını sağlarken takımıny ıldızı Boozer hücumlarını sürükleyecek, dış şut eksiğini de Korver kapatacak gibi duruyor benim tahmini beşimde. Yedeklerden gelen Brewer, Ömer ve Gibson gençlik ateşleriyle mücadeleci oyunu sürdüreceklerdir, Kurt Thomas da zaten takımda abi görevinde bunu saha içine de taşıyacaktır.

Gelecek Sezon

Bulls yönetiminin takımın Nisan ayındaki halinden gayet memnun olacağını düşünüyorum. Doğu'da Heat, Celtics ve Magic'le birlikte ilk sıra için mücadele edeceklerdir. Celtics'in normal sezonda biraz geri planda kalma durumunu da göz önünde bulundurursak ben Bulls'un Doğu'da en azından 3. sıradan Play-Off görmesii bekliyorum.

Takımın bu sezonki üç yıldızı herkesin beklediği gibi en üst resimdeki üçlü olacaktır. Bakalım onlar bu takımı nereye kadar taşıyacak?

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...