25 Eylül 2010 Cumartesi

Değişim Nelson'dan Başladı


Golden State Warriors'un temmuz ortasında 450 milyon dolara -evet. iyi para- satılmasının ardından Nelson'un koçluk görevinden gönderileceği söylentileri dolaşıyordu. Ki söylenenler sonuçta haklı çıktı ve Nelson koçluk görevinden gönderildi. Yerine de bir senelik emaneten yardımcı antrenör Keith Smart geçecek.

Zamanın birinde basketbol maçı izlerken duyduğum yorumlardan birisi Nelson'un kariyerini bir bench oyuncusu olarak geçrdiğini ve bir bench oyuncusunun saha görüşünün koçtan farksız olduğunu dolayısıyla koçluğa daha yatkın olduğuydu. Nitekim de öyle belki basketbolcu karyeri açısından parlark bir geçmişe sahip olmasa da koç olarak Nba'in kilometre taşlarından biridir. Tamam yaşlandıkça 'biraz' sapıttı kadro ve oyuncu seçimleri konusunda. (Kabul ediyorum 'biraz' hafif kaldı.) Koçluk geçmişine ve başarılarına diyecek saygım yok ama Golden State'e vereceğinden bile fazlasını vermeyi başardı.

Şimdi yeni koçla bu saatten sonra takımın bu koş koş yöntemi ne olur, kimlik değiştirirler mi, bunu yaparken sorun yaşayacaklar mı göreceğiz. Ancak Warriors'ta şüphesiz yeni bir dönem başıyor ve bundan sonra bay Çılgın Profesör Nelson olmadan yollarına devam edecekler.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...