27 Eylül 2010 Pazartesi

Dallas'ın Son Şansı

2006 finalini oynayan ve daha sonraki sezon normal sezonu lider bitirip play-off'ta henüz ilk turdan Golden State'e elenen Dallas o zamandan bu yana serbest düşüş modelinde. Takımı bozdular hatta yeni eklemelerle yakta tutmaya çalıştılar ancak bir türlü o eski günlerine dönemediler. Şimdi belki de son bir kurşun için oynayacaklar.

Yaz başlangıcında takımın iki ana problemi vardı. Dampier ve Nowitzki. Takımın yıldız ismi Dirk Nowitzki'nin serbest statüye geçip piyasa kollayacağı belliydi. Dampier'ın yerine ise yeni bir kan aranıyordu ve takasla takımdan yollanan oyuncular arasında yer aldı. Öncelikle Nowitzki'nin takımdan ayrılmasını zaten kimse beklemiyordu. Ancak free-agent olacağı gün gibi ortadaydı Mavs'tan kontrat alabilmek için. 4 yıl 80 milyonluk bir kontrat ile Nowitzki takımda kaldı ve kariyerinin sonuna kadar da muhtemelen takımda kalmaya devam edecekler.

Peki Nowitzki'nin takımda kalması onları nereye kadar taşıyacak? Nowitzki'nin liderliği ve Kidd'in terübesi ile takıma verdiği katkılarla önemli bir ekip olarak karşımıza çıkan Dallas'ta Marion ve Butler gibi silahlar da mevcut. Bunun dışında geçtiğimiz yıl takasla gelen Haywood ile de kontrat yeniledi Dallas. Piyasadaki uzun seviyesine göre Haywood'u takımda tutmak oldukça mantıklı bir hamleydi ki geçen sene takıma dahil olduktan sonra da başarılı performanslara imza atmıştı.

Eric Dampier'in takımdan ayrılacağı ciddi ciddi konuşulmaya başlanmıştı ki Bobcats ile takasa girildi. Chandler ve Ajinca Mavs'ın yeni isimleri olurken Dampier, Carroll ve Najera takımdan ayrılan oyuncular oluyordu. Haywood'un takımda kalması ve Chandler gibi bir uzunun takıma eklenmesi ile Dallas komple bir takım görüntüsüne ulaşmış durumda ancak onları etkileyecek en önemli faktör takımın yaş probleminden gereği form durumları ve sakatlıklar olacaktır.

Pg - Kidd / Beabuois / Barea
Sg - Butler / Terry / Jones
Sf - Marion / Stevenson
Pf - Nowitzki / Ajinca
C - Chandler / Haywood

Takım kadrosuna bakacak olursak Dallas'ın her pozisyonda iş yapabilecek kaliteli bir ismi mevcut. Hem bunların uyumu hem de arkadan geleceklerin verecekleri katkılar önemli olacak. Ve tabi ki şu kadroya bakınca ilk dikkati çeken sağlam pota altı rotasyonu oluyor. Lakers ve Utah'tan sonra bence Batı'da en önemli pota altı rotasyonuna sahip takım Dallas. Böyle korkutucu bir pota altının bir dezavantajı var o da hücum varyasyonları. Ne Chandler ne de Haywood işin o kısmında takıma yararlı olabilecek isimler değiller. İki numara için ben sene içinde takas bekliyorum. Butler ve 6.adam Terry ile bu iş sonuna kadar gitmez oraya muhakkak bir tavsiye şart. Kadroda tek sırıtan bölge 2 numara çünkü...

Gelecek sezon Dallas'ı nerelerde görürüz? İşte asıl sorun bu. Yukarıda belirttiğim gibi form ve sakatlık sorunları ortaya çıkmazsa şu kadro ile en azından Batı'da tur atlamaları gerek. Geçen yıl gibi sürpriz bir şekilde elenmelerini beklemiyorum ilk turdan. Hatta ellerindeki unu ve yağı kıvamında pişirebilirlerse bu kadrodan umulmadık başarılarda ortaya çıkabilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...