2 Ekim 2010 Cumartesi

Wallace'a Rağmen Grizzlies


Grizzlies takımı Gm'liği Chris Wallace'a emanet edildiğinden beri bu takımın off-season'da ya da sezon içinde yaptığı hamleleri anlayabilen çıkmadı. Wallace'ın keskin tercihleri kimi zaman çok eleştrilse de kimi zaman iyi birer hamle olarak geri döndü. Son dönemin en çok konuşulan takaslarından birine imza atarak Gasol'u takımdan yollayan Wallace, Iverson ve Zach kumarını oynayıp Zach'i takıma kazandıran isim de aynı zamanda.

İşte böyle bir adamla kontrat yenileyerek off-season'a girdiler ve biraz cümbüş olacağı belliydi. İlk cümbüş ortamı off-season'da Rudy Gay'e maksimum kontratın verilmesiyle sağlanmış oldu. Rudy Gay gibi takımı tek başına taşıyacak kapasiteye henüz ulaşamamış ve yapabilecekleri belli bir oyuncuya maksimum kontrat vermek, hem de sınırlı free-agent bir oyuncu iken bu kontratı vermek Chris Wallace'ın işi olduğunu fark ettiriyor. Memphis'in geleceğini emanet edip maksimum kontratı alabilecek tek oyuncu var şu takımda o da Mayo'dur.

Memphis ayrıca off-seson'da takıma Tony Allen'ı kattı. 3 yıllık bir kontratla takıma katılan Allen'ın gelmesi yine kafaları karıştırdı. Gasol ve Randolph'un arkasına üçüncü bir uzunu bulamayan Memphis yönetimi forvet rotasyonunu doldurmakta hiç problem yaşamıyor. Ama yine de 3 yıl 10 milyon dolarlık kontrata ve savunması ile de ön planda olan Allen'ı takıma katmak Rudy Gay'in o (muazzam!) kontratından sonra gayet iyi gelmiş olmalıdır.


Pg - Conley / Vasquez
Sg - Mayo / Henry
Sf - Gay / Allen / Young
Pf - Zach / Arthur
C - Gasol / Thabeet / Haddadi

Geçtiğimiz sezon belli dönemlerde yakaladıkları çıkışlarla çok can yakan Memphis ekibinde takım performansının yanında günlük performanslarında çok etkili katkısı oluyordu. Takım olmayı becerebildiklerinde zaten problemleri yok. İki iyi uzuna sahipler ve kısaları da yabana atılır türden değil o yüzden bir sürpriz bekliyorum Grizzlies takımından ancak becnhe bakınca fazlasıyla eksiklik görüyoruz. Draftta seçilen Vasquez ve Henry önemli iki oyunu ve guard pozisyonunu sağlam almak adına yapılan olumlu bir terih.

Uzun rotasyonuna bakacak olursak geçen yıl beklemediği bir şekilde yüksek verimle oynayan Zach Randolph Memphis için çıtayı yükselten isimlerden biri olmuştu. Randolph ve Gasol'un beraberlikleri uyumlu bir şekilde devam ederse Memphis bu sezon önemli işlere imza atacaktır en azından play-off'u sonuna kadar kovalayacaklardır. Zach'in aksine kendini gösteremeyen Thabeet'in bu sezon artık kendi oyununu bulması ve Nba'e yabancı olmadığını göstermesi lazım. Haddadi bu yaz Dünya Şampiyonası'nda takımı adına olumlu oynadı ve önemli istatistiklere imza attı. Süre aldıkça değeri de artacaktır.

Sonuç olarak Memphis geçen seneki dağınık kadro ve oyun yapısı ile dahi benim dikkatimi çekmişti ve şimdi play-off yapabileceklerini düşünüyorum. Takım olabilirlerse bir çok şeyi başarabilirler. Tabi bir de Rudy Gay'in aldığı kontratı hak ederek oynaması gerekecek bu sezon :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...