26 Eylül 2010 Pazar

Güneş Yeniden Doğacak Mı?


Geçtiğimiz sezon Amar'e ne zaman takas olacak ya da takımdan ayrılacak diye beklerken takım Batı Finalleri'ne kadar yükselmeyi bildi ve önemli bir başarıya imza attı. Ancak yıldız isimlerinden Amar'e'nin Knicks'e gitmesi ile pota altına yatırım yapan Suns uzun rotasyonunda sayılabilecek üç ismi off-season'da kadroya dahil etti. Hedo'nun da 4 numara olabileceği konuşulmakta...

Öncelikle Amar'e konusundan başlayalım. Her ne kadar Nash ile iyi anlaşsa da gerek basına yaptığı açıklamalar gerekse zaman zaman yarardan çok takıma zarar getirilmesi ile Amar'e'nin değer kaybemeden takas edilmesi gündemde olan bir konuydu her zaman Suns için. Ancak iki sezondur transfer sezonu kapandığında Amar'e takımında kaldı ve play-off'larda Suns forması altında mücadele etti. Geçtiğimiz sezon takımını Batı Finallerine taşıyan isimlerin başında geliyordu Stoudemire. Ancak bu yaz kontratı biten Amar'e takımında kalmayı seçmedi ve LeBron'un da gideceğine inandığı Knicks'i tercih etti. Amar'e'nin gidişinden sonra Suns uzunlara yöneldi ve pota altında doğan boşluğu kapatmaya yönelik hamleler yapıldı.

Yaz dönemi başlangıcında ilk hamleleri Frye'a 5 yıl için 30 milyon dolar verildi. İlk bakışta çok gelebilir bu kontrat ancak geçtiğimiz sezon boyunca Suns sistemi içinde oldukça katkı veren bir isimdi Frye ve her zaman olduğu gibi dış şut atan bir uzun olması onun en önemli avantajı. Suns'ta Frye'ın bu özelliğinden fazlasıyla yararlanıyor ki geçtiğimiz sene yüksek yüzde ile üçlük attığı performanslara tanık olmuştuk. Daha sonra Hakiim Warrick ile anlaşıldı ancak Amar'e'nin ardından verebilecekleri nedir, takımı nereye kadar götürebilir pf pozisyonundaki Warrick asıl sorular bunlar. Piyasadan bulabileceklerinin en iyisini bulmalarına rağmen pozisyon bilgisi çok çok iyi olmayan Warrick ile Suns'un neler yapabileceğini hep beraber göreceğiz.



Dragic geçtiğimiz sezon büyük bir çıkış yaptı. Özellikle Spurs serisinin 3.maçında sergilediği performansı kim unutabilir ki. Dragic'in bu istikrarlı çıkışının devam etmesi sezon sonunda hem onun önümüzdeki sezon yapacakları açısından beklentileri yükseltti hem de Dragic'in bölgesinde oynayan Barbosa'nın gözden çıkarılmasına yardımcı oldu. Barbosa'nın gidişi ile takıma tanıdık bir isim geldi Hidayet Türkoğlu. Yani aslında Dragic'in sezon içindeki olumlu basketbolunun Hidayet'e bir nebze olsun yararlı olduğuna kanaat getirebiliriz. Hidayet'e Toronto'dan sonra Suns forması altında Nash'in yanında mücadele etmek ilaç gibi gelecektir. Nash'in de artık yaşlandığını düşünürsek, Nash'in kenarda olduğu dakikalarda hücumda topu eline alan, sorumluluğu üstlenen yine Hedo olacaktır.

İki sene önce Avrupa furyasına kapılan ve Olimpiakos'un yolunu tutan Childress'te bu sezon Suns forması ile Nba'de mücadele edecek. Aslında Childress hiçte fena bir yıl geçirmedi ve Olimpiakos'u Euroleague'de finale taşıdılar. Hızlı basketbolu benimseyen Olimpiakos'tan Suns'a gelmek onun performansını etkilemeyecektir ancak Nba'in hızlı temposuna tekrar ayak uydurabilmek onu yorabilir. Yine de Childress hamlesi yerinde bir hamledir ve gelecek sezon fazlasıyla ismini duyabiliriz.

Pg - Nash/Dragic
Sg - J.Rich/Janning
Sf - Childress/Hill/Dudley
Pf - Turkoglu/Frye/Clarck
C - Warrick/Lopez

Takıma bakacak olursak geçtiğimiz sezona göre kadro kalitesinde belirgin bir azalma var. Özellikle 2 numarada problem yaşayabilirler ancak Suns gibi hızlı hücum eden takımlarda bunun pek dert olacağını sanmıyorum. Bell'in takımdan ayrılışı onların savunma açısından düşüş yaşamasına neden olacaktır. Play-off döneminde rakip takım yıldızına karşı kullanabilecekleri çok yönlü bir silah olan Bell'i takımda tutmaları gerekirdi. Hidayet'in 4 numarada neler yapacağını bende merak ediyorum ancak kalıplı forvetlere karşı sahanın en kötülerinden de olabilir bazı geceler.

Peki bu takım gelecek sezon ne yapar? Amar'e'yi kaybetmek ile zaten belli başlı hedeflerine ulaşamayacakları kesin. Stoudemire'nin yerine Warrick ile devam etmek takımın hedefleri açısından küçültmeye gitmektir ki bence bu sezon Suns'u Batı Finali'nde falan görecek olursak büyük sürpriz olacaktır benim için. Play-Off takımı kimliğini kaybetmezler ama maksimum ikinci turu görebileceklerini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...