30 Eylül 2010 Perşembe

Paul'e Bir Şans Daha


New Orleans Hornets süper bücürü Chris Paul ile önemli hedeflere doğru yola çıkmıştı. Ancak istenilen başarı düzeyi bir türlü yakalanamadı. Tyson Chandler&Chris Paul ortaklığı ile yakalanan sinerji ile iyi basketbol oynuyorlardı, daha sonra David West'in skorer kimliği ön plana çıktı ve Chandler gözden çıkarıldı... Bu şekilde küçük rotasyon değişiklikleri ile başarı kovaladı Hornets ama olmadı...

Sezon başında koç Byron Scott'un yerine Morty Williams getirildi. Yıllarca San Antonio'da Popovich'in yanında en altından en üstüne her kademesinde çalışmış ve daha sonra da Portland'a giderek McMillan'ın yanında yardımcı antrenörlüğe devam etmiş olan Williams koçluk deneyimini yaşayacak. Oyuncu ilişkileri yardımcılık döneminde üst düzeyde olan ve birebir oyuncularla ilgilenip sorunlarını çözen ve basketbollarını geliştiren Williams'ın Hornets'e de bu konuda önemli şeyler katacağına inanıyorum.

Aslında Hornets cephesinde yaz başından beri konuşulan büyük bir konu vardı. Paul'un takası. Geçtiğimiz sene Paul'un sakat olduğu dönemde draft seçimi olan Collinson steal bir seçim olduğunu göstererek oynadı. Paul'un yokluğunda komutayı eline alan Collinson ilerde büyük bir yıldız olacağının sinyallerini verdi. Elinde patlamaya hazır Collinson gibi bir isim varken bir de ligin elit guardlarından Paul'u kadrolarında bulundurmak fazla lüks kaçacaktı ki takas için tercih edilen Collinson oldu. Ki ellerinde takasta kullanabilecek oyuncular arasında da en iyilerinden biriydi. Biraz mecburiyetten Collinson takas edildi ve takım sonuna kadar Paul'e emanet edildi.


Peki Collinson ve Posey'in karşılığında gelen Ariza? Trevor Ariza geçtiğimiz yıl büyük bir patlma yaptı. Rol oyuncusundan skorer bir kimliğe bürünen Ariza Houston'da geçen sezon en dikkat çekici isimlerden biriydi. Hornets gerek Paul'u takımda tutabilmek gerekse Batı'da üst sıraları zorlayabilecek seviyede bir takım oluşturabilmek adına Ariza'yı takıma getirdi. İlk beşe Peja'nın üstüne getirilebilecek önemli bir oyuncu olan Ariza aynı zamanda oyunun savunma kısmında da rakip skorerler açısından büyük bela olacaktır. Ariza'nın özellikle geçtiğimiz yıldan kalma alışkanlıklarından kurtulması gerekiyor hem takım başarısı hem de takım içindeki bireysel başarısı için. Paul ve West'in takımına geldi ve şut konusunda takımda 3.isim olacak. Top elimde olmalı geyiklerine girmez işini yaparsa takım için çok çok önemli olacaktır.

Pg - Paul / Pargo
Sg - Thornton / Belinelli / Green
Sf - Ariza / Peja / Pondexter
Pf - West / Alexander
C - Okafor / Gray

Takım kadrosuna bakacak olursak Paul yine 35-40 dakika civarında süre alacaktır. Takıma yeni katılan Green sürpriz katkılar verebilir. Bunun dışında draft seçimi Pondexter belki Collins kadar olmasa da steal bir seçim olarak karşımıza çıkabilir. Pota altı açısından tehlikeli bir takım görünümünde Hornets. West ve Okafor'un aynı takımda olması hem hücum hem de savunma özellikleri açısından birbirlerini tamamlayan bir uzun kombinasyonuna sahip olduğunuz anlamına geliyor. Bu açıdan hem Hornets hem de başarı isteyen Paul şanslı gözüküyor ama bu kadroyu kullanmak önemli olan.

Şubat'a kadar Paul'un takas ihtimalleri, söylemleri artacak muhtemelen. Hatta şu durumda yani Ariza'nın takıma katılışından bile memnun olmayabilir Hornets. Her ne kadar eldeki çekirdek kadro elle tutulur bir şeyler içerse de getiğimiz yıllarda da benzer kadrolarla hüsranlar yaşadılar ve bunun tekrar olması durumunda Paul takımdan bedelsiz olarak dahi ayrılabilir Bu yüzden hamlelerini doğru yapmalı ve doğru basketbolu oynamaya dikkat etmeli Hornets. Eldeki Paul'u kaçırmamak ve Batı'da play-off takımı olabilmek için.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...