31 Temmuz 2008 Perşembe

Artest - Rockets


Dün gece bu saatlerde Artest takası için Rockets ve Kings'in anlaştığı haberleri internete düştü. Takas henüz resmi değil ancak büyük ihtimal bitti. Artest karşılığında Kings Donte Greene ve Bobby Jackson ile beraber 2009 draft hakkı ve 1 milyon $ para alacak.

Houston'da Morey turnayı gözünden vurdu cidden. Artest gibi bir oyuncuyu takımın beşini bozmadan alan ve en önemlisi Battier'i kullanmadan bu takası yapan Morey çok akıllıca bir iş yaptı. All-Star bir oyuncu için verebileceği minumum değerleri vermiş Rockets.
Ama belli de olmaz bu işler. Artest kontratının son senesinde seneye takımda kalacağı garanti değil. Hazırda bir ilk tur seçimi ve gelecek için bir pick vermek fazla da olabilir duruma göre. Ama her ne olursa olsun bu hamle ile Batı'da tepeye güreşebilecek bir kadro oluşturdu.

Sacramento açısından takasa bakacak olursak Donte Greene gibi potansiyeli olan bir genci takıma kattılar ve gelecek için ilk tur seçim hakkı aldılar. Hiç de fena değil cidden. Bobby Jackson'da 11 yıldır Nba'da ve artık iyiden iyiye eskimeye başladı. Geçen sezon sadece 26 maçta forma giydi. Pek tabii 5 yıl formasını giydiği Kings'e geri dönmesi onun üzerinde az da olsa etki yapabilir yine de Udrih'in yedeği olmaktan kurtulamayacak. Sacramento açısından da fena hamle sayılmaz..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...