29 Ekim 2008 Çarşamba

Chicago Bulls 108-95 Milwaukee Bucks

Digiturk Nba Tv'yi bünyesine katınca benim için izlenecek maç sayısı da arttı sezon içinde. Nba Tv'nin açılış gecesinde verdiği maç diğer iki maça göre nispeten daha kötü bir seçim olan ancak yine de hikayeleri ile ilgi çekecek bir maçtı.
İlk gece dolayısıyla belli bir takım rekabetler öne sürülür. İşte Boston-Cavs örneğindeki gibi.. Bu maçı izlememizin sebeplerine bakacak olursak iki ana maddede toplarız;
* Yıldız bir guard seviyesine doğru çıkacağını göstermiş olan Rose'un ilk Nba maçı..
* Bucks Skiles'ın eski takımı Bulls'a karşı mücadele veriyor olması..

Şimdi gözlemlerime gelecek olursak Bulls bu sezon oldukça iyi bir takım kurmuş. İş yapabilecek bir seviyedeler. Genç olmaları onlara tecrübe eksikliği getirecektir ama bu takımın çekirdeği iki yıl önce Doğu'nun en iyi üçüncü tkaımıydı unutmamak gerek.
Maça Rose ile başladı Bulls ki radikal bir seçim. Çaylak bir oyuncunun eline yeni bir koç ile yola çıkan ve oldukça atletik enerjik genç isimlerden oluşan bir takım vermek zor iş ancak Rose bunun altından ilk maçta kalktı gibi. Yeri geldiğinde hatalar da yaptı ancak ilk maçında gayet olgun bir görüntü çizdi. Sefolosha ilk beş başladı ancak Hinrich ondan daha fazla süre aldı.. Ki Rose-Hinrich ikilisi guard rotasyonunda rakiplere sıkıntı yaşatacaklardır.
Bunun dışında Bulls'un benchi de sağlam bir bench. Yabana atılacak isimler yok. Nocioni, Gordon, Noah ve az önce dediğim gibi Nocioni.. Yani takım da gerçekten önemli isimler var. Aynı zamanda parke üzerinde Deng ve Thomas'ın uyumu da oturmuş. Thomas'ın özellikle 40 dakika oyunda kalıp göz doldurucu oynaması takım için umut verici. Yine Gooden'da pota altını önemli ölçüde rahatlatmakta. Kısacası Bulls'un elinde iyi bir yapı ve kumaş var..

Bucks'a bakacak olursak 30 sayı atmasına karşın Redd'i hiç ama hiç beğenmedim. Yani tamam gerektiği anda sahneye çıktı elinden geleni yaptı ancak Redd yazdan kalma alışkanlıklarına devam ediyormuş gibi geldi bana. Sürekli diplere kaçtı ve takım arkadaşlarından pas bekledi. Ee bu takım Amerika ulusal takımı değil ki be Redd.. Gidip sen bir şeyler yapacaksın, hücum alanında delici olmaya rakibi zorlamaya çalışacaksın..

Guard mevkiine bakacak olursak Bucks'un -ki bakılacak yanı kalmamış yok öyle bir mevki- Ridnour hiç iyi bir seçim değil. Bir ara Skiles Ridnour'un yaptığı yanlış tercih ve hatalardan öylesine bıktı ki oyundan alıp guardsız oynamayı bile denedi. Yani takımı hücuma çıkarken baltalayan savunm anlamında da hiç iyi sinyaller vermeyen Ridnour çok fazla sırıtmakta..

Mücadele iyiydi ama 3.5 aylık bir aranın ardından beni doyurmadı bu iki ekibin basketbolu. Yarın okul var gece kalkmam zor olabilir ancak Nba Tv önce Sixers-Toronto sonrasında ise Warriors-Hornets maçları ile oldukça iyi seçimler yapmış bu akşam için..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...