1 Kasım 2008 Cumartesi

İstanbul Büyükşehir Belediye - Trabzonspor / Maç Önü


Haftanın LigTv açısından açılış maçı , Trabzonspor ' un maçıyla olacak . Trabzonspor deplasmana gidiyor demeye bin şahit lazım bu maç için . Kendi sahamız gibi olacak orasıda . Bundan kimsenin şüpheside yok zaten . Daha dün İstanbulspor maçında o statın nasıl dolduğunu hatırlıyoruz . Keza Brugge hazırlık maçında da , hazırlık maçı olmasına rağmen baya taraftar gelmişti . Bunun tek gerekçesi Trabzonspor' dur . Gerçekten seviyor bu takımı taraftarı . Bu maç içinde ciddi girişimler var , en azından bütün Trabzonspor ' lu arkadaşlarım . İstanbul ' dan olsun , Kocaeli 'nden olsun , Sakarya ' da olsun ve diğer çevre illerden olsun oraya akın edecek . Hatta şimdi yoğunlaşmaya başlamıştır Olimpiyat Statının dışı .

Trabzonspor iyi gitmiyor son iki haftadır , doğrudur . Ama bu maçla birlikte tersine dönecektir bu gelişme . Az sonra dile getireceğim bir kaç oyuncunun özellikle formunun yükselmesini bekliyorum ...

Kaleden başlayalım : Tolga ' ya güvenmediğimi beni tanıyan herkes bilir . Açıkcası şuan Trabzonspor kalesine onu geçirmekte intihardır . Galatasaray maçında ve diğer maçlarda gördük . Kaleye kaç tane top geldiyse , neredeyse hepsi gol oldu . Gol olmasının yanında , % 90 ' ında hatası vardı . Böyle bir ortamda Tolga bu işi daha yapamazdı . Şimdi yerinde Tony var . Daha tam anlamıyla kendisini çözemesemde , en azından kalede duruşuyla Tolga ' dan daha çok güven verdiği kesin . Bu yüzden kesin tanımasamda Tony' i . Mesela Antep maçında yediği ikinci gol komedi ama şuan için en iyi tercih . Arkada bir de Onur var . Bu çocuğa dikkat etmek lazım ...

Defansta Cale cezalı . İstikrar abidesiydi . Beğendiğim elemandı . Kendisiyle konuştum , çokta iyi bir insan futbolculuğunun yanında . Yerinde Egemen oynayacak diyorlar . Egemen ' in bu işi yapabileceğini düşünüyorum , o yönden şüphem yok . Göbektede Song - Giray oynayacak . Sağda ise Serkan . Sağ bek konusu ayrı bir konu olmalı . Serkan her ne kadar son haftalarda süper oynasada , oranın adamı değil . Defans hakkında diyeceğim , son haftalardaki hatalardan inşallah arınırlar .

Orta sahada da Hüseyin cezalı , yerine Ceyhun oynayacak . O da Türk futbolu adına bir kazançtır . Gelecekte ismine dikkat edin . Ciddi anlamda ... Henüz tam iyi olmasada , forma giydikçe eksikleride kapanacaktır Ceyhun ' un . Selçuk - Colman oynar onun önünde . Solda Isaac - Sağda Yattara . Tabii ikisinden birini kesip , çift forvete dönebilir yine . Bu durumda Colman sola kayar . Ama benim tercihim çift forvet yerine bu orta sahadır . Forvette Gökhan ' ı kesip , Umut ' u oynatmaktır .

Gelelim oyuncu görüşlerime ;

Yattara - Transfer dedikodusundan beri üç maç oynadı . Ortalıkta hala yok . Ciddi anlamda soru işaretleri var kafamda . Açıkcası net birşey söyleyemiyorum onun için . Bugünkü maç o soru işaretlerini giderecektir .

Gökhan Ünal - 4 gol 4 asistti oynadığı maçlarda ama ben beğenmiyorum onun performansını , Yattara ' da oynayınca adeta 9 kişi oynuyoruz . Kendisi Kayseri ' deki performansına acilen dönmelidir . Özellikle mücadele olarak .

Colman - Ne zaman iyi , ne zaman kötü olacağı belli olmayan oyuncu .

Genel olarak takımda gördüğüm , beğenmediğim üç oyuncuyu değerlendirdim . Sonuç olarak maçı alacağımızı düşünüyorum . Maçtan sonra yine maç hakkında yazımla burada olurum ...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...