29 Ekim 2008 Çarşamba

Saw V


Şimdi baştan belirteyim çok iyi bir Saw izleyicisi değilim hatta olaylar arasında bağıntıları da herkes gibi kuramam çünkü filmlerini en fazla 2 kere izlemişimdir. O bile bir-iki film için geçerli değil. O yüzden olayları en ince ayrıntısına kadar çözmeye çalışmadan eğlence olsun diye izliyorum filmleri. Bu filmin neresinde eğlendin gibi düşünceler kurulmasın kafanızda maksat kültür-sanat etkinliği..

Dediğim gibi bağlantıları kuramam film hakkında ama ciddi ciddi iyi bir filmdi Saw V. Hani o ilk filmin hatrına gelen Saw 2 ne kadar berbatsa bu da o kadar iyiydi işte. İlk filmden tutunda bir önceki filme kadar oldukça mantıklı bağlantılar vardı ve olayları zamana göre iyi yaydılar.
Hatalar var mıydı yok değildi ama yine de keyif verdi.
Tuzaklara kafam takıldı örneğin.. Yanılmıyorsam Strahm'ın tuzağında sadece su vardı. Ee bu adam boğazını delip nefes borusunu açmak yerine neden suyuiçmeyi düşünmüyor. Filmin konusuda basit geldi. Strahm katil Hoffman'dır dedi ve olayları çok kolay çözdü gibi geldi..
Neyse bir de şu var beş kişi için hazırlanan oyunlarda sağ kalan vatandaşlarımıza ne olacak. Eğer Sav Vı'da bi atraksiyonlarını görmez isek onların boşu boşuna mı izlemiş olacağız.

Bu arada eminim herkesin dikkatini çekmiş olan çekmezse bile okuyunca harbiden doğru lan diyeceğiniz bir spoiler vereyim..

Hoffman'ın kızkardeşini öldüren Baxter kişisinin madem kurtulacağı yoktu zaten, adam her türlü ölecekti nasılsa, gidip de Hoffman niye kaset işine girdi ki, üstelik kayıtta konuşan ses Jigsaw'a aitti, ne var ki Hoffman orjinal Jigsaw'ı o zamanlar tanımıyordu, asansör sahnesi ve sonrasındaki sahneler bunu doğrular nitelikte (Jigsaw ona kim olduğunu, Hoffman'ı asansörde uyuşturup kendi mekanına taşıdıktan sonra söylüyor). Sonuç olarak soru şu, tanımadığı Jigsaw'ın sesini -sesi bayağı da orjinaldir herifin- Baxter'a hazırladığı kaset için nasıl kullanıyor, madem Baxter'ın sağ salim çıkacağı yoktu, kaset ayarlamaya ne skime kalkışmış, yöntemi taklidini yaptığı Jigsawınkilere benzerlikler gösterdiği sürece istediği biçimde öldürebilirdi adamı, gereksiz yani kaset olayı...


Yani film iyiydi ama beklentilerimi karşılamadı. Heyecanla gittim ama sonunu tahmin ettiğim ilk Testere filmi oldu şerefsizim. 6. film içinde iyi noktalar bıraktılar bakalım gelecek seneyi bekliyoruz. Özellikle John'un eşine bıraktığı kutu önemli olacak gibi..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...