29 Ekim 2008 Çarşamba

Sezonu Açtık


Açıkcası aylardır bugünü beklediğimi rahatlıkla söyleyebilirim . Pre - Season ' da bu maçların tadı yok , olmasını da bekleyemeyiz zaten . Ve açılış maçlarında iki tane muhteşem maç gözüküyordu takvimde . Celtics - Cavs ve Lakers - Blazers ... Tabii bizde kaçırmak istemedik maçları . Celtics maçının son çeyreğini , Lakers maçınında tamamını izledim internetten . Şimdi açılış günü oynanan maçlara dair yorumlarımıza kısadan geçelim . Kaan ' da sanırım Bulls - Bucks maçını izledi , o maçı ben takip etmediğim için yorum yapamayacağım ama Kaan boş geçmez tahminim ...

Öncelikle Celtics - Cavs ' den başlayalım ... Maçın tamamını izlemedim ama tahmin ettiğim gibi bir maç olduğu belli . Celtics ' in önde olduğu ama Cavs ' in hemen enselerinde bittiği bir maç .

Celtics ' de galibiyetin baş mimarlarının başında Pierce geliyor diyebiliriz . Yanına da Powe - Tony Allen ve Rondo ' dan gelen katkılar eklenebilir . Pierce demişken , gerçekten muazzam oynuyor . Celtics ' de Big - Three içinde en aktif olanı bir nevi ... Savunma yapıyor , hücumda takımının sıkıştığı anlarda sahneye çıkıyor ve diğer ince işlerdende kaçmıyor . Taktir edilmesi gereken bir isim Pierce ...

Tony Allen ' ın katkıları sezon boyu devam edecektir böyle sakatlık benzeri durumlarla karşılaşmazsa . Bir nevi takımın benchteki sayı silahı diyebiliriz onun için . Powe için ise enerji kaynağı benzetmesi doğru olur mu ? Size bırakıyorum yorumları ... Ama bence Powe gibi bir bench adamı herkese lazım şu devirde . Eddie House ise Pre - Season ' da oynadığı oyunun yanına yaklaşamayarak Celtics'lileri epey üzdü . House , sezon boyu takip edilmesi gereken isim . Bakalım istikrarın yanından geçebilecek mi ?

Big - Three ' nin diğer iki elemanı ise pek ortalıkta gözükmedi . KG , 36 dakikada 5 isabet 10 şut kaçırma 6 ribaunt . Ray Allen , 41 dakikada 7 şut kaçırma 2 isabet 4 ribaunt . Özellikle bazı maçlarda Ray Allen ' ın sürelerinden bir 5-6 dakika alıp , Tony Allen ' a verilebilir . Bu bazı maçlarada kötü başladığı maçlar olarak örneklendirilebilir . Misal bu gece oynanan Cavs maçı gibi ... Hazır Tony birşeyler yapıyorken daha fazla süre alabilirdi .

Glen Davis - Patrick ' te rotasyonda daha fazla yer almaya başlayabilir rahat geçen maçlarda . Beklemeye koyulalım Celtics açısından ... Geçen seneden fazla farkları yok . En önemli eksik malumunuz ; Posey . Onun etkisi ilerleyen zamanlarda daha iyi anlaşılabilir .

Cleveland ' da ise kısır hücum organizasyonları devam ediyor . Oyun sıkıştığında açamıyorlar , sadece Lebron ' un eline bakıyorlar . Hal böyle olunca rakip için savunma işi daha kolaylaşıyor . Bugün Cavs ' te , Varejao ' nun pota altındaki savaşması ve Lebron dışında fazla birşey beğenmedim . He Mo Williams ' ın üçlükleri istikrara kavuşursa , o da beğenilenler yerine yazılabilir .

Cavs başarı istiyorsa , Wally - Gibson - Pavlovic gibi şutörler istikrara kavuşmalı . Yoksa işleri gerçekten zor şampiyonluk kelimesini ağızlarına almaları için .

Gecenin bir diğer maçına geçelim ; Lakers - Blazers . Beklediğim maçtı bu gecekiler arasında . Ama pek beklediğim gibi geçmedi . Daha çekişmeli ve konuk ekibin kazanacağı bir maç bekliyordum . Tersi oldu ... Lakers güle oynaya , rahat rahat galibiyete ulaştı . Ve sezonun ilk maçıyla itibaren şampiyonluk adayları arasında iddaalı olduğunu gösterdi bence .


Galip taraf cephesinden başlayalım : Los Angeles Lakers . Maç öncesi Lakers ' ın rahat rahat maçı kazanacağını söyleseniz , inanmazdım . Ama Lakers bunu gerçeğe dönüştürmeyi başardı . Hem de çok olumlu notlar vererek .

İlk not ; Gasol - Bynum pota altının rakip takımlar için korkutuculuk özelliği kazanabileceği gerçeği .

İkinci not ; Kobe ' nin performansı .

Üçüncü not ; Ariza ' nın takıma dönüşü .

Ve son not ; Lakers ' ın takım olarak iyi bir noktada olduğu .

İlk nottan başlayalım . Gasol - Bynum ikilisinin iyi bir ikili oluşturacağını düşünüyordum , iyi bir ikiliden çok rakipleri korkutan demek daha bir doğru olur . Yani geçen sene ki gibi rakipler Lakers boyalı alanına rahat giremeyecek . Gasol 'u geçseler , Bynum olacak . Bynum ' u geçseler , Gasol olacak diye olayı açıklayabiliriz . Eksikleri yok mu var ama artıları eksiklerini tamamlayıp önüne geçince rakipler adına kötü bir durum çıkıyor ortaya . Bunların yanında bir de Odom var . Her ne kadar beğenilmesede , üç numaraya koydun mu sertlik açısından pota altı müthiş bir hal alıyor Lakers ' da .

İkinci notu anlatmadan üçüncü nota geçiyorum . Ariza ... Geçen sene oynadığı maçlarda kendisini beğenmiştim , çoğu oynadığı maçı da izlemiştim . Bu takıma katkısı olabilecek birisi gerçekten . Lakers yönetimi nasıl Gasol takasında başarılı ise , Ariza takasında da aynı noktada başarılı davranmıştır . Üç numarada zamanla daha iyi olacak ve formayı vermeyecektir . Savunma - takım oyunu - hücum , herşeyde katkısı var ...

Ve Lakers en önemlisi takım olarak iyi görüntüde . Farmar ' ından Fisher ' ına , Fisher'ından Radman ' ına kadar ... Bununda bozulacağını sanmıyorum sakatlık gibi sorunlarla karşılaşmadıkları sürece . Tabii sadece bu maçı ölçü almak olmaz , Lakers için yarın ki maçta önemli . Diğer maçlarda ... Bunlar sadece alınan ışıklar . Doğru olup olmadığı , istikrara kavuşunca daha iyi anlaşılır .

Portland Blazers ise bu gece bizi hayal kırıklığına uğrattı . Bu maçı onlar adına ölçü alamayız , çünkü Portland bu değil . Lakers savunmasınında etkisi var ama Portland ' da bir başka durgunluk belirtisi daha vardı . Roy çalışmadı , LaMarcus çalışmadı . Kimse çalışmadı yani yıldızlardan . Hal böyle olunca yenmelerini beklemekte hayal olurdu .

Kısacası Portland ' ı fazla değerlendirmek istemiyorum . Maç içinde şunları belirtmek lazım : Rudy Fernandez çok önemli katkı yapacak bu sene . Belli , hamurunu zaten biliyoruz ... Outlaw , üç numarada değerli bir isim . Yine gözlerimiz onu izleyecek ... Bayless ilk maçtan kendini gösteremedi .

Portland ' ı sonraki maçlarda bir daha değerlendirmek lazım ...



Gecenin sonuçlarını vererek yazıyı bitiyorum :

Cavs 85 - 90 Celtics
Bucks 95 - 108 Bulls
Blazers 76 - 96 Lakers

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...