26 Eylül 2010 Pazar

Kral Tacını Taktı; Bekle Bizi Play-Off


Milenyumun başlarında Hidayet'in olduğu takım olma ünvanıyla birçoğumuzu NBA ile tanıştıran Sacramento Kings, Rick Adelman'la geçirilen son sezondan beri hiç Play-Off göremedi. Bu yıllarda Vlade Divac, Chris Webber, Peja Stajakovic ve son olarak da Mike Bibby ayrıldı takımdan. Takımın yıldızlığına önce Brad Miller soyundu, sonra da Kevin Martin. Miller bulduğu yere yatarken Martin'se yatacak ameliyat yatağı bulamadı bir türlü, o yataktan bu yatağa dolaştı durdu. Andreas Nocioni, Shareef Abdur-Rahim ve Kenny Thomas gibi isimler dev kontratlarla salary capi epey bir meşgul ettiler. Kevin Martin'in hastane odasında kazandığı yıllık 11 milyon dolar ve geçen sezon bizden para kazanan Larry Hugher de buna ilave edilebilir.

Kings'in geçen sezonlardan en büyük farkıysa bu kontratların hepsinden kurtulmuş olması. Abdur-Rahim, Thomas ve Hughes'in kontratları sona ererken Kevin Martin takas yasağına saatler kala takımdan gönderildi. Takas yasağının bitmesinden hemen sonra yapılan ilk takastaysa Nocioni takımdan gönderilerek salary cap temizliği tamamlanmış oldu. Onun ve Hawes'un karşılığında gelen Dalambert'in de bu yaz sona eren büyük bir kontratı var. Gelecek yıl Kings'in salary capinde çok büyük bir boşluk olacak bu hamlelerle.

Bu hamlelerden sonra Kings'in gelecek yıl için hamle alanının geniş olduğu ve bu yılı pas geçeceği düşünülebilir. Ama bu sezon için umutlar uzun zamandır ilk defa bu kadar yüksek durumda. Geçtiğimiz yılın en iyi çaylağı olan Tyreke Evans bu yıl resmi olarak liderliğe soyunacak gibi görünüyor. Martin'in aksine daha ilk sezonunda tüm dikkatleri üzerine çeken Evans'ın sonunun Martin gibi ameliyathane olmaması en büyük dilek elbette.

Yaz başından beri yapılan hamlelerde drafttan çekilen Cousins ve Whiteside ile Dalembert/ Hawes+Nocioni takası dışında pek de dikkat çeken birşey görünmüyor. Bu takası kısaca inceleyecek olursak; Upuzun kontratıyla takımı kara kara düşündüren, en sonunda bu yaz da takas edilmek istediğini belirtilen Nocioni'den kurtulmuş oldu Kings. Sixers ise takımdaki en büyük açık olan şutör sorununu giderdi. Kings yıllardır bir türlü gelişim gösteremeyen Hawes'u postalayıp yeni draft Cousins'e daha rahat bir yer açan Kings, kontrat sezonu konsatrasyonla daha iyi bir oyun oynaması beklenen Dalembert'ı kaptı. Sixers ise Dalembert'ın yerine yeni pivotunu buldu.

Takım

Udrih
Evans-Garcia-Wright
Casspi-Green
Thompson-Landry
Dalembert-Cousins-Whiteside

Evans'ın ve Wright'ın az buçuk 1 numarayı kıvırabilecekleri malum. Landry pivot pozisyonuna da kayabiliyor nadir de olsa ama ihtiyaç yok gibi görünüyor. Uzun rotasyonu yeterli ama kısaların durumu çok şüpheli. Kontratı aldığı sezonki parlamasını ancak geçen sezon devam ettirebilen Udrih ve takımın yıldızı Evans'ın yedekleri gerçekten çok şüpheli. Takımda Udrih dışında rahat rahat 1 numara oynayabilecek hiçbir oyuncu yok. Evans'ın o pozisyonda zorlandığı çok belliydi geçen yıl. Wright oynar ama zaten yetenekleri sınırlı bir oyuncu. Bunun dışında Evans'ın ilk yedeği Garcia'nın da sağlık durumu yine şüpheli. K-Mart'ın bir kopyası olmaktan kurtulabilirse benchten çok iyi bir katkı yapacaktır.

Uzun rotasyonunda öncelik yine Thompson ve koç Westphal'ın açıkladığı gibi Dalambert'te olacak. Dalembert'in kontrat sezonunda olması ekstra bir katkı vermesini sağlayabilir. Yine de bu takımın sadece ikinci planı. İlk plan Cousins'in benchten gelerek lige ağır ağır ısınması ve Dalembert'in yardımıyla savunmasını biraz daha ilerletmesi. Çok ekstra bir durum olmazsa zaten seneye Dalembert ile kontrat yenilenmeyecek ve Cousins-Whiteside ikilisi ile yola devam edecektir Kings. Jason Thompson'ın geçen yıl hücumuna kattığı orta mesafe şut onun için artı, Landry'ninse benchten getirdiği enerji Rockets günlerinden biliniyor zaten.

Gelecek Sezon

Kings'in sonu ne olacak bilmiyorum ama geçiş sezonu olarak görülse de Nisan'a kadar Play-Off mücadelesi içinde olacağını düşünüyorum. Kısa rotasyonuna koçun nasıl yaklaşacağı büyük merak konusu. Geçen yıl Kevin Martin'in dönüşüyle birlikte rotasyon konusunda epey bocalayan Westphal'un ne yapacağı şahsım adına büyük merak konusu. Ne olursa olsun Tyreke Evans'ın önderliğindeki genç ağırlıklı kadro izleyenlere büyük bir seyir keyfi verecektir. Gelecek Kralların!

Takımın Yıldızı


Not: Wade-LBJ-Bosh üçlemesine Three Kings denmesine de uyuz oluyorum bu arada, Kings adı geçmişken dökeyim içimi...

2 yorum:

baldur dedi ki...

böyle her takımı yazacak mısın? süper oluyor vallahi

Kaan Mert dedi ki...

evet lig başlayana kadar 30 takımında preview yazısı olacak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...