16 Kasım 2010 Salı

Jazz 108-115 Thunder (Okc Rövanşı Aldı)

Ligin ilk haftasında Utah sezona kötü bir bşalangıç yapmış ve KuzeyBatı grubunda yer alan Thunder karşısında da mağlup olması bekleniyordu. Ancak Thunder deplasmanından farklı galibiyetle dönen Jazz için o maç dönüm noktası oluyor ve kötü gidişe dur diyorlardı. O maçtan iki hafta sonra işler biraz değişti. Eleştirilen takım Thunder olurken beş maçlık galibiyet serisi ile Kuzeybatı'da zirveye yerleşen takım ise Utah Jazz'dı. Bu sefer Utah'ta oynanan maçtan galip ayrılan Thunder oldu ve ilk maçın rövanşı alınmış oldu.

Skor açısından gerde başlamak dezavantaj mıdır yoksa geriden gelip yakalamak avantaj mıdır bilemeyeceğim ancak Deron Williams'ın maça çok hızlı girişi ve üst üste 3 üçlük ile skorda bir anda öne fırladı Jazz. Thunder bir anda skorda geri düşünce bocaladı ancak yıldızı Kevin Durant sessiz sedasız attığı basketlerle takımını oyun içinde tutmayı başardı. İkinci çeyrek sonuna doğru öne geçen Thunder ne skor üstünlüğünü ne de oyun üstünlüğünü o dakikadan sonra Utah'a kaptırmadı.

Al Jefferson ve Paul Millsap gibi bir pota altına Kristic&Green ikilisi ile çıkmak biraz komik kaçrdı ki ilk maçta bu gaflete düşen Scott Brooks Jefferson ve Millsap'a çok rahat bir maç çıkartması için tüm olanakları sunmuştu. Bu maçta ise Green'in yerine ilk beş olarak Ibaka çıktı. Belki de bu karar Green'in sakatlığından dolayı ama doğrusunun bu olması gerekirdi. Ibaka sertliği ve ribaunt sezgisi ile pota altında maç boyu iş yaptı. Green olsa süpürülecek olan Thunder pota altı Ibaka'nın varlığı ile yıkılmadı maç boyunca. Ibaka özellikle üçüncü çeyrek Westbrook'tan aldığı servisler ile skorda da önemli katkı sağladı takımına. 22 sayı 11 ribaunt 4 blok ile maçın gizli kahramanıydı.

Deron Williams karşısında ilk devre zorlanan ancak ikinci devre açılan ve ritmini bulan Westbrook kendini bulduğunda yine neler yapabileceğini gösterdi. Skordan çok öncelikli olarak asiste yönelse de sonraları bulduğu sayılarla da galibiyete katkı sağladı. Ibaka ile girdiği ikili oyunlar, topa baskısı ile başarılı bir gece geçirse de top kayıplarına biraz olsun dikkat etmesi gerekiyor. Westbrook'un yanı sıra Sefolosha'da her ne kadar kritik anlarda olmasa da maç içinde önemli katkılara imza attı. Aynı şekilde Okc benchinden Maynor olsun Harden olsun istatistiksel olarak öne çıkmamış olsalarda maç içinde anlık performansları ile rüzgarı Thunder yönüne çeviren isimlerdi.

Maçtan önce Nba'de Haftanın Oyuncusu olduğunu öğrenen Deron Williams biraz olsun gaza gelmiş olacak ki maça çok sıcak başladı. 3te 3 üçlük ile Utah'ı bir anda öne geçiren Deron henüz ilk çeyrek 16 sayıya ulaşmıştı bile. Oyunun kalan kısmında takımı oynatan Deron Williams yaptığı asistler ve gerektiğinde bulduğu sayılarla Utah'ı taşıyan isimdi. Ancak bu güzel performansını galibiyetle süsleyemedi. Deron'un kenarda olduğu anlar Utah için sıkıntılı geçen zamanlar olmuştur fakat bu maç Cj Miles'ın gerek Deron'u aratmayan şut yüzdesi gerek hücumda kolayca uzunları pota altında topla buluşturabilmesi ile Utah adına önemli katkıları vardı benchten gelerek.

Pota altında Thunder'a karşı üstün olmlarına rağmen Jazz kaybeden taraf oluyordu Bunda yukarda da bahsettiğim gibi Ibaka'nın payının yanı sıra Utah uzunlarının ellerindeki topun kıymetini bilememesi de maçın kaybedilmesindeki nedenlerden biri. Jefferson başta olmak üzere Millsap ve Fesenko ortalamanın altında bir yüzdede kaldılar. Maç boyu kısaların hazırladığı pozisyonlara zaman zaman uyanamayan uzunlar büyük ihtimal taraftarlarını çıldırtmıştır. Buna rağmen Millsap maç sonuna doğru bir üçlük gönderince aklıma Heat maçı geldi ve tırsmaya başladım ne izliyorum ben diye ama o çılgın performans bu gece olmayacaktı. Jefferson ribauntlrda çok pasif kaldı ancak Millsap'ın çok yönlü oyunu biraz olsun bu açığı kapattı.

Üst üste geri düştüğü maçları çeviren Jazz 13 sayıyla geride olduğu bu maçı da çevirme noktasına geldi ancak her zaman o kadar şanslı olunmuyor. Karşıdaki rakipte istekli olunca maçı çeviremediler. Ancak Jazz'ın önünde kritik bir üç hafta var. İyi değerlendirilmesi halinde sıralama açısından önemli bir yer sahibi olabilirler çünkü 16 maçın 13ü kendi salonlarında oynanacak. Bu fikstür avantajını değerlendirmeleri gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...