14 Kasım 2010 Pazar

Nba'de Bugün - 13.11.2010


Lakers'ın da yenilmesi ile Nba'in tek namağlup takımı olarak Hornets kaldı ve Batı'da zirveye yerleşti. Beklentilerin çok üstünde performans sergileyen Hornets'te herkesin görevini en iyi şekilde yerine getirmesi ve rolünü bilmesi bu başarının altında yatan başlıca sebeplerden. Örneğin beş maçtır takımdaki yerini alamayan Peja benchten gelip 11 sayı ile çok kritik bir katkı yapabiliyor. Paul'un dominantlığı ve liderliğinden zaten bahsetmeye gerek yok ama Belinelli Okafor gibi isimlerin katkıları da Hornets'in tam bir takım olduğunun göstergesi. Zaten dün gece maçın bir kısmına göz atma fırsatım oldu hücumları daha bi bilerek yapan bir Hornets varken Blazers ise bir an önce topu potaya göndermek isteyen karmaşa bir düzende basketbol oynuyordu. Roy'un sakatlığı da moral bozdu ancak play-off yarışı yaptıkları bir takıma böyle kaybetmeleri pek hayra alamet değil.

Dün Magic kazanacağından emin olduğum tek takımdı ancak maçın gidişatı ve sonuna bakınca hiçte öyle kolay kazanmamışlar. Magic'de kurulu olan belli bir düzen var ve herkes yapacağı ortalama katkıyı sağlamış ancak Lewis'in bu performansının nereye kadar böyle gideceği merak konusu. Nets'te maça her zamanki gibi Harris ve Lopez ile ortak olmuş hatta kazanma noktasına dahi gelmiş ancak Nelson'un son saniye basketine engel olamamışlar.

Cavaliers'ın Pacers karşısında çıktığı ilk beş Cavs tarihine geçmeli bence. Bir sene önce şampiyonluk mücadelesi veren bir takımın bir oyuncunun gidişi ile nereden nereye geldiğini gösteren net bir tablo. Buna rağmen şu ana kadar belki rakiplerininde derecesiyle çoğu maça ortaktılar ve iyi mücadele ettiler. Ancak dün gece Granger ve Hibbert'ın performansına karşı gelememişler. Herşeye rağmen Hickson'un gelişimi ve performansları Cavaliers adına umut verici.

Utah Jazz sezona mesaj maçlarını kaybederek ve soru işaretleri bırakarak başladı ancak form düzeyleri yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Miami-Magic ve Atlanta'dan sonra şimdi de Bobcats karşısında geriden gelerek kazanmayı başardılar ve Doğu'da 4te 4 yaptılar. Dün gece diğer maçlara göre bench katkısı da Cj Miles sayesinde ortalama seviyelere ulaşan Jazz'da kontrat senesinde olan Krilenko'nun istatistikleri de dikkat çekiyor. Bobcats ise evindeki ilk galibiyetine çok yaklaşmış olsa da kazanamadı. Nazr Mohammed'in de 20-20'lik performansı da boşa gitmiş böylece.

Kirk Hinrich dün gece tekrar eski salonuna döndü ve United Center'a çıktı. İlk molanın ardından duygusal anlar yaşanan salonda gülen taraf Bulls oldu. Arenas'ın 30 sayısı ile başı çektiği Wizards benchi tam 56 sayı bulmasına rağmen aynı performans ilk beş kısmından gelmeyince kazanamadılar. Bulls'ta Rose'un etkili performansları sürerken Ömer Aşık'ta 10 dakika süre aldığı maçı 2 sayı 2 ribaunt ile noktalamış.

Golden State bir takımı 79 sayıda tutsa maçı kazandığını düşünürsünüz değil mi? Ama bu sene değişim sinyalleri gösteren Warriors'un maçlarında artık savunma dahil her şey olabiliyor. Warriors Doğu turnesinde aldığı bir iki deplasman galibiyetiyle iyi sinyaller verse de Lee'yi kaybetmesinin üzerine Bulls'tan yediği tokadın üstüne Bucks karşısında rakibini 79 sayıda tutmasına karşın hücum edemediği için maçı kaybetmiş. Ellis 24 sayısı ile yine dikkat çekse de Salmons 26 sayısı ile galibiyeti getirmiş. Ersan ise dün gece 11 dakika süre almasına rağmen 6 şutunda da isabet bulamadı ve maçı sadece 3 ribaunt ile tamamladı.

Evinde üst üste maçlara çıkacak olan Heat bu seriye kötü başlamıştı. Dün gece Raptors karşısında zaman zaman zorlanmasına rağmen kazanmasını bildi Heat ve kötü gidişe dur dedi. Ilgauskas'ın sürpriz olarak ilk beş başladığı maçta Wade 31 sayısı ile öne çıkarken James ise yine asistleri ile sahneye çıktı ve maçı kazandırdılar. Raptors'ta ise DeRozan ve Bargnani'nin yanı sıra uzun zamandır ilk defa iyi bir performansa imza atan Calderon galibiyeti getiremedi.

San Antonio sessiz sedasız galibiyetlerine devam etmekte. Tek yenilgisini Hornets'ten alan Spurs dün gece de evinde Sixers'ı mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Parker'ın performansı Spurs'u galibiyete götürürken Blair'in performansı dikkat çekiciydi. Sixers'ta ise sezon başından beri iyi oynayan Holiday yine takımında öne çıkan isim oldu ancak halen Turner'ın beklenilen düzeyde olamadığını da belirtmek gerekiyor.

Celtics dün gece Memphis karşısındaydı ve beklemediğim derecede zorlandılar. Yaşlı bir takım ve günlük performansları fazlasıyla öne çıkıyor böyle oluna da oyuncuların. Yine de Pierce'ın performansı galibiyeti getirirken Rondo yine asistleri ile Celtics'te öne çıkan isim oldu. Memphis'te ise Mike Conley halen alacağı kontratının hakkını veremezken Zach Randolph'un iyi performansı devam ediyor. Dün de Celtics karşısında galibiyete yaklaşmalarına rağmen tecrübe farkı etkili olduve kazanan taraf yeşiller oldu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...