17 Kasım 2010 Çarşamba

Nba'de Bugün - 16.11.2010


Üst üste iki mağlubiyet ile sarsılan Lakers dün gece Bucks karşısında galibiyete ulaştı. Genelde Lakers'ta fark yaratan isim skor katkısı ve aldığı ribauntlarla Odom olurken bu maç benchten gelerek 21 sayı bulan Brown fark yapan isim olmuş. Kobe Bryant'ın 31 sayı 7 ribauntu ile galibiyeti getirdiği maçta Gasol'de yaptığı double-double ile bu sezon 11.maçında 8.kez bu istatistiğe ulaştı. Milwaukee'de Ersan 9 sayı 4 ribaunt ile benchten katkı verdi. Jennings ise yine her zamanki gibi Bucks'u taşıyan isim olurken Gooden'ın 22 sayı 13 ribaundu ve bulduğu 2 üçlüğüne rağmen Milwaukee galibiyete ulaşamamış.

Houston-Chicago maçının her çeyreği farklı bir maç havasında geçmiş. 1. ve 3. çeyreklerde Houston öne çıkan taraf olurken 2. ve 4. çeyrekte Bulls farklı basketbolu ile sonuca gitmiş. Son sözü söyleyen de Bulls olmuş haliyle. Derrick Rose galibiyeti getiren isim olmuş özellikle son çeyrek performansı ile. 33 sayı bulan Rose'un yanında Deng'in 16 sayı 5i hücum 10 ribaundu galibiyette etkili olurken benchten gelerek 18 dakika kadar süre bulan Ömer 6 sayı 5 ribaunt 1 blok ile oynarken benchten gelen Korver ve Brewer'da skora önemli katkıda bulundu. Houston cephesine bakacak olursak Scola ve Miller pota altında fazlasıyla etkili olmuşlar. Budinger'ın oynamaması bench desteğini biraz azaltmış olsa da Martin'in kötü yüzdesi de mağlubiyeti getiren faktörlerden olmuş.


Amar'e bu takıma geldi geleli play-off umutları üst seviyeye çıktı Knicks'te. Ancak oynanan basketbol ve alınan sonuçlar hiç oraya gidebilecek bir takım gibi görünmelerini sağlamıyor. Üst üste 6.yenilgilerini dün Denver deplasmanında aldı Knicks. Maça zaman zaman göz attım ve izlediğim bölümlerde cidde iyi oynayan bir Knicks gördüm ancak kazanma alışkanlığı olmadığı için takımda maç sonlarında da sıkıntı yaşanıyor. Amar'e'nin Felton'un benchten gelen Chandler'ın ve hatta şu maç 21 sayı 17 ribaunt ile harika bir maç çıkartan Fields'ın performansları da boşa gitmiş oluyor. Denver'da Harrington benchten gelerek eski takımına karşı maçı kazandıran isim olmuş. İlk izlediğim Nuggets maçında tarzını beğendiğim Forbes'te etkili olmuş dün gece. Afflalo oynadığı 38 dakika da skor yönünden zayıf kalmasına rağmen takıda bunu yapan isimler zaten olduğundan pek sırıtmamış.

John Wall dün gece sakatlığı yüzünden forma giymedi. Ancak Dc'de başka bir yıldız vardı onun yokluğunda sahneye çıkan: Gilbert Arenas. 20 sayı 7 ribaunt 6 asist ile çok yönlü bir maç çıkartan Arenas'ın yanında Hinrich'de asistleri ve kritik anlardaki basketleri ile dikkat çekti. Blatche'de kendisinden beklenilen performanslardan birini ortaya koyduğu maçta Wizards benchten tam 40 sayı bularak galibiyete uzanmış. Raptors cephesinde ise skor katkısı takıma dağılmış bir kişi üzerinde toplanmmış, bu tabi ki iyi ancak Bargnani-Jack ve Calderon gibi isimlerin kötü şut yüzdesi mağlubiyete götürmüş takımı.

Brandon Roy'un sakat sakat sergilediği kötü performanslar herkesin dikkatini çekiyordu son dönemde. Dün gece radikal bir kararla Roy'u benche çeken ve süre vermeyen McMillan yerine Matthews'e süre verdi. Matthews'de bu fırsatı gayet başarılı bir şekilde değerledirdi ve ilk beş çıktığı mücadelede 30 sayı bularak takımını glaibiyete götürdü. Yine Miller'ın etkili performansı vardı ancak bu maç dikkatleri çeken performans Portland adına Camby'den geldi. Aldridge'de Roy'un yokluğunda ipleri eline aldı ve 23 sayı gönderdi Memphis potasına. Zach Randolph ve Rudy Gay dünkü Magic maçından sonra biraz olsun kendilerine gelirken Gasol'un maçlarda neden bu kadar etkisiz kaldığını da artık sorgulamak gerekiyor.

Denver'a 144 sayı attıktan sonra form olarak düşüşe geçen Pacers dün gece evinde Hawks'a kaybetti. Josh Smith 25 sayı 8 ribaunt 7 blok ile muazzam bir maç çıkrtırken Joe Johnson yine şut bakımından rezil bir maç çıkarttı ancak kritik anlarda bulduğu isabetlerle yine takımını sırtlamayı başardı. Pacers'ta Hibbert bu sezonun en dikkat çekici oyuncusu şüphesiz. Bu performanslarını sürdürürse en çok gelişme kaydeden oyuncu ödülüne en büyük adaylardan biri olacaktır. Hibbert'ın yanında Granger'da 22 sayı ribaunt ile oynamasına karşın galibiyete uzanamadı Pacers.

Son olarak Iguodala'nın oynamadığı maçta Sixers'tan zaten kimse galibiyet beklemiyordu hele ki Cavs deplasmanında. Buna rağmen maçın sürekli içinde olan bir Sixers vardı. Iguodala'nın yokluğunda çıkış yapmasını beklediğim Turner ise 16 sayı 9 ribaunt ile oynadı ancak kötü şut yüzdesiyle bence sınıfta kaldı. Bir türlü beklenilen atağı yapamadı Turner. Benchten gelen Williams ve Young Sixers'ı taşımaya çalışırken Brand yine sessiz sedasız double-double yapmış ancak yetmemiş. Kazananın tarafına baktığımızda göze batan tek kötü performans Sessions ancak o da asistlerle istatistiklerini düzeltmeyi başarmış. Benchten gelen Gibson 18 sayıyla takımının en skoreri olurken Cavs'ın dün gece benchten 54 sayı bulması fark yaratan istatistikti.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...