16 Kasım 2010 Salı

Nba'de Bugün - 15.11.2010


New Orleans Hornets'in müthiş serisi dün gece Dallas'ta sona erdi. Müthiş bir mücadeleye sahne oldu maç. Zaman zaman Utah maçını takip ederken bilgisayar ekranında da bu maça göz atıyordum. Dallas'ta Terry'nin ve Dirk'in muazzam performansları ile Dallas oyunda kalırken Hornets ise maç sonuna kadar tam bir takım oyunu ile geldi. Savunmasıyla hücumuyla takım olarak çok iyi performans gösteriyor Hornets. Paul dün gece 22 sayı 9 asist ile takımını sırtladı hatta benchten gleen Peja'da takımın yükselen performansına uygun bir şekilde katkı sağlamış ancak ekstra oynayan Terry'nin ve Kidd'in katkıları ile Dallas galibiyete uzandı ve Hornets'e ilk yenilgisini tattırdı.

Memphis'te Mike Conley'in aldığı kontrattan sonra ilk kez iyi bir performans gösterdiğine şahit oldum. Şut performansı olarak olmasa da skora ve asistlere yönelik katkısı ile Memphis'i Magic karşısında oyun içinde tutan Conley buna rağmen galibiyeti getiremedi. Zach ve Gay'in kötü bir gece geçirmesi Memphis adına yenilgiyi hazırlamış ancak işin kazanan tarafında ise Lewis'in kötü performansı düşündürücü. Üç numaraya geri dönen ve performansında düşüş olan Lewis dün gece tekrar 4 numara oynasa da kötü oyununa devam etti. Howard ve Carter yine her zamanki gibi Magic'de galibiyeti getiren oyuncular oldular.

Golden State Warriors'un Oracle Arena'daki müthiş performanslarına bir yenisi daha eklenebilirdi dün gece. Detroit karşısında ilk devre 23 sayı farka ulaşan hatta ilk çeyrek Detroit2in attığı sayı ile Ellis'in attığı sayı eşit olan bir takımdan bahsediyoruz. Bir ara 20-0'lık bir seri dahi yakalayan Golden State'in rahat bir galibiyet alacağını düşünüyordum maçı devre sonunda kapatırken ancak kalktığımda Pistons'un geriye dönmüş olduğunu hatta özetleri izlediğimde kazanabilme noktasına geldiklerini gördüm. Pistons koça rağmen iyi bir dönemde son dönemde aldığı sonuçlarda bunu gösteriyor bu maçta ilk devre ne kadar kötü oynasalarda ikinci devre oyuna ortak olup kazanabilecek noktaya dahi gelmişler. Golden State'in daha takım olamadığı ortada en azından 23 sayıdan şu maçı bu noktaya sokmamaları gerekiyordu ancak yine de kendi sahasında şu an kaybetmemiş olması onlar adına olumlu nokta.


Lakers'ı deviren Denver ve Suns kozlarını Us Airways Center'da paylaştı. Denver'da Melo'nun müthiş bir performansı vardı ki ben bugüne kadar Melo'nun 20-20'lik bir maçına ilk kez şahit oluyorum. Ki ribauntlarda kariyer rekoru kırdı Melo ancak onun bu müthiş performansı galibiyete yetmedi. Soyunma odasına 12 sayı farkla geri giden Suns'ta özellikle benhten gelen Warrick'in performansı geri dönüşte etkili olurken, Hidayet ise maç boyu kötü bir performans sergilemesine rağmen Orlando günlerini hatırlattı ve son çeyrek maçın kazanılmasında çok etkiliydi gerek hücumda sergilediği performans gerekse savunmadaki gayreti ile.

Beasley ve Love gibi iki formda oyuncusu bulunan Minnesota dün gece Bobcats deplasmanındaydı. Maçın son anlarına önde giren Wolves buna rağmen maçı kaybetti. Gece diğer maçlar yüzünden izleme fırsatı bulamadım ancak Beasley ve Love'un yine etkili performansları vardı Wolves'te. Benchten gelen 34 sayı ve Milicic'in double-double'ını da eklersek aslında gayet verimli bir gece geçirdi Wolves ancak Jackson ve Wallace'ın performanslarına engel olamadılar. Sezon başından beri ilk kez bu kadar etkili olan Tyrus Thomas'ta verimli bir performans göstermesine karşın top kayıpları biraz olsun performansına gölge vurmuş.

Kötü gidişte olan takımlardan biri olan Clippers dün gece aradığı galibiyeti Nets karşısında da bulamadı. Griffin'e yaptığı faul ile beraber oyun dışı edilen Harris'in de yokluğunu değerlendiremedi Clippers. Harris'in yokluğunda sahneye Farmar çıkmış ve takımını guard pozisyonunda taşıyan isim olmuş. Yine son dönemdeki formda oyunuyla Outlaw ve Lopez'in sırtladığı Nets galibiyete ulaşırken çaylak Bieldhouse'un çok yönlü performansı ve Gordon'un 30 sayısı Clippers'a yetmemiş.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...